Zdravím, mám problém so spustením pc Pentium 4 3,2GHz, RAM 2Gb, 32-bit systém, grafika Radeon X700 256Mb, doska Asus P5LD2-VM. Pc s win7 sa nie a nie rozbehnúť, najprv mi vyhodilo chybu "CMOS SETTINGS WRONG," vymenil som baterku, odpojil disketovú jednotku a podarilo sa mi po nastavení času v biose dostať do konzoly na opravu win (keďže mi systém indikoval nesprávne zapnutie..). To prebehlo v poriadku bez prerušenia napájania a asi po 15-tich min.práce na pc sa opäť vyplo. A tentokrát sa neviem dostať a upraviť hodnoty v biose, pretože to za pár sekúnd nestihnem, čo sa pc vypne.
Pri "správnom" zapnutí sa ozve jedno pípnutie, ale vstupom do biosu to končí. Inokedy sa ozve 4x zapípanie a pc sa vypne. Skúsil som vytvoriť flash cd s aktualizovaným biosom, ale to som mal nastavené bootovanie z floppy, čo mi vyhodilo hlášku ako "čakanie na floppy" a pri mechanike cd mi vyhodilo, že na "cd sa nenachádza súbor xyz."
Pri poslednom pokuse dostať sa do biosu sa mi mihla info CMOS TEMPERATURES ERROR.
typ základ.dosky:
https://www.asus.com/Motherboards/P5LD2VM/