Urobil som to len som nikdy nerobil tu cast s ctrl+I ale uz sa mi to podarilo pozrel som a RAID 0 mam vytvorenu stale o velkosti 1,8TB cize presne ako ma byt jednoducho nic nebolo zmazane ako si si myslel.
Vysvetlim etse raz problem ak mam nastavenie IDE potom mi spusti OS s SSD disku ale nevidi RAID virtualny disk, ak dam RAID alebo AHCI nespusti mi OS s SSD resp. zacne hop nacitavat ale po 20s co 5x dlhsie nacitavanie ako normalne mi vyhodi Windows modru obrazovku ze OOPs....a restart PC.
Inaksie cez Asus utilitu na nahravanie biosu som pozrel disky - ak mam nastavene IDE vidi len System Recovery a C: (cize OS na SSD) ak nastavím RAID vidi mi System Recovery a C: a bezproblemov sa mi zobrazi aj D: co je vlastne ten raid disk o velkosti 1,81TB - dokonca si mozem prezerat aj precinky ako filmy, games atd. Jediný problem je, ze pri RAID sa mi nespusti OS resp. nacitava ho ale dostanem sa na Windowsacku modru obrazovku a restart.
Pritom ani SSD nieje zle kedze pri IDE nastaveni sa mi Windows bezproblemov spusti.
Zacalo to robit samo od seba resp. po restarte rozmyslam ze preinstalujem OS ale neviem ci to bude mat ucinok.
Vyriešené stačilo spraviť toto
https://support.microsoft.com/sk-sk/kb/2751461 - strana 2.