Mám problém (predpokladám že) s procesorom. V poslednej dobe sa mi stáva stále že pri hraní nejakej výkonnejšej hry (napr. BF3) mi procesor vyskočí až na 99%. Tento problém sa začal diať tento mesiac. Zapnem hru hrám ju v pohode žiadne sekanie na stredné detaily ale zrazu asi po cc5-6min? mi procesor vyskočí na 99% tým pádom nastane obrovské sekanie hry. Asi po 1-2min to skončí a procesor sa vráti na tých 60-70%. A toto sa opakuje asi v 5min. intervaloch. Doteraz som žiadny takýto problém nemal. Jediný problém čo bol bol ten že mi nefungovalo prepínanie grafík. Na lenovo fore to vyriešil nejaký pán z Indie inštaláciou iného catalyst-controleru. Odvtedy som nemal žiadne iné problémy až do teraz.
NTB: Levono G510 Dark Metal Ram: 8,00GB Dual-kanál DDR3 CPU: Intel Core i3/i5/i7 4xxx @ 2.50GHz Haswell 22nm technológia (konkrétne je tam i5-4200M @ 2.50GHz--Turbo boost 3.2GHz) Grafika: Intel HD Graphics 4600 (Lenovo) 2048MB ATI AMD Radeon HD 8700M/8750M Series (Lenovo) Win: Windows 7 Home Premium 64-bit
Počítač som čistil AVAST-om asi týždeň dozadu(kompletný test C aj D komplet všetko) keď aj našlo vírus dal som možnosť odstrániť všetky. NTB keď sa zapne tak skočí na 18% a hneď nato už na 6% občas na8%. to kým sa zapne pár programov ako skype, avast ...
Pred hraním som nastavil režim turbo a keď som pozrel teploty tak mal normálne 58 ale jadra išli na 3.0GHz obe a keď som zapol hru tak teplo ta sa zvýšila. Frekvencia klesla na 2.5GHz u oboch jadier. Po chvíle sa objavilo sekanie a keď som pozrel teplotu tak mali priemer okolo 78 aj menej. Sekanie ustúpilo a hral som ďalej. Teplota sa vy stúpala až na 93 a normálne som hral bez sekania. Keď mi to zase seklo tak bola teplota tých 90+- a keď tretí krát seklo tak okolo 85.
Pred tým než sa mi začalo toto všetko diať tak som nemal pocit že by teplota bola až na 90.
Vev píšm že vyčistením. Do že ti to doteraz nerobilo znamená že NB bol v tej dobe relativne čistý. Vždy je najaký bod zlomu, kedy už to chladenie cez tie nečistoty nestíha.
To by som nerobil. Niemalo NB sa koli tomu pokazilo lebo ludia do nich naprali vzduch s kompresora... Normalne rozobrat a vycistit stetcom a tak podobne.
V NTB je aj energy manager a je tam nastavenie Fan dust extraction. odstraňovanie prachu. Vyskúšal som ale veľmi to nepomohlo. Tak ešte vyskúšam rozobrať a tak vyčistiť.