Problém s HDD 160GBChcel by som sa vás odborníkov opýtať na jeden problém s mojím PC. Kúpil som si nový HDD Hitachi 160GB PATA a nejde mi ho nabootovať. Moje PC je kúpené v roku 2001, takže je to taký starší kúsok. Možno je to mojím starím Biosom a možno ho treba updatnúť, ale ja neviem ako sa to robi. Mohol by mi prosím s touto záležitosťou niekto poradiť. Ďakujem. Ten BIOS stáhneš ze stránek výrobce základní desky. Měl by tam být i návod, ale nejdříve nám pověz: - je vidět v BIOSu? - máš ho dobře nastavený jumperem a dobře zapojený? - jak myslíš nabootovat, když na novém disku nic není a není ani naformátovaný? nejde ti nabootovat win? ak nie, skus ho pripojit na samostatny kabel, aby na ide kabli bol sam. (odpoj cdrom) No ten disk je vidiet v BIOSu az po spravnom nastaveni jumperov, pretoze to aj tak vzdy napise: Disk I/0 Error Status 100, alebo take nieco- neviem co to znamena. Podla mna je dobre zapojeny, som skusal vsetky mozne kombinacie jumperov a stale to nechce ist... On naformatovat ide, a potom mi aj zacne instalovat Windows, ale potom sa to nejak zastavi akokeby na tej I/0 Error... Skutocne neviem co s tym. Budem rad ked mi poradite. Dakujem Vidí ho BIOS jsko 160 GB? Máš nastaveno Virus Protection (nebo podobně) na Disable? nastav ho ako master podla obrazku na nalepke disku, zapoj ho na samostatny kabel, spusti win, nainstaluj partition magic a pozri ci tam je. ...
Problém s HDD 160GB |