Zdravím, mám (opäť) problém s HDD. Pred niekoľkými mesiacmi som riešil jednen problém
TU a myslím, že to má nejakú súvislosť s aktuálnym problémom. (Paradoxom je, že ten Seagate 80GB mi bez jediného problému ide v od vtedy už zmenenej zostave v PC2.)
Myslel som, že kúpov nového SATA HDD (Samsung HD322HJ) tieto problémy (najmä so Seagate 80GB) zaniknú. Po kúpe Samsungu HD322HJ som naň dal WinXP a k nemu som propojil Maxtor 40GB, na ktorý som dal linux. Z počiatku to aj vyzeralo, že všetko ide ako má - žiadný problém ani s kombináciou iných HDD (Samsung 320GB + Maxtor 40GB/WD 80GB). Dnes som sa však presvedčil o opaku.
Potreboval som vojsť do druhého winXp na WD 80GB, tak som odpojil Samsung (WinXP) + Maxtor (linux) a napojil iba WD. Zapol som PC, vošiel do win, urobil čo som potreboval, vypol PC - všetko OK. Keď som ale zapojil naspäť Samsung + Maxtor a zapol PC, tak mi to vyhodilo nasledujúcu (známu) hlášku:
Tak som skontroloval všetky káble - OK, vošiel do biosu, či disky našlo - OK.
Skúsil som teda odpojiť Maxtor a nechať iba nový Samsung. Hláška sa zmenila a to na:
ak to nie je vidieť:
GRUB Loading stage1.5.
GRUB loading, please wait...
Error 21
Skúsil som naspäť iba WD 80GB, tam sa však objavila už tiež hláška:
To isté ako v predošlom prípade, iba tu je "Error 17".
Prosím pomôžte mi zistiť, kde je chyba, pretože už ma to fakt s*rie a čím ďalej, tým začínam mať viacej podozrení, že to je vadná doska...