Ahojte, tak zasa raz otváram túto tému...
Ide o to že neviem ako to teraz je v Antiku, ale niekde som čítal že vraj si už môže zákazník Antiku mať doma viacero PC napojených a nie len jeden...
Ale ide o to že priateľka má doma v rodinnom dome internet Antik, a to spôsobom že na streche majú anténu a z nej ide kábel do
TEJTO ŠKATUĽKY a z nej ide kábel priamo do PC.
Ale čo potrebujeme je urobiť to tak, aby sa internet dostal nie len do toho PC v ktorom je internet ako doteraz, ale potrebujeme spraviť aj wifi sieť v dome. Mám
AirLive WL-5450AP do ktorého som napojil kábel ktorý bol v pc a z druhého potu toho routra či AP som natiahol kábel priamo do toho hlavného pc v ktorom bol net od začiatku. A čo sa stalo? Internet v PC šiel normálne, a našlo aj wifi na notebooku, ale nedalo sa mi tam pripojiť.
Otázka znie či sa dá cez ten AirLive WL-5450AP spraviť internet tak ako som písal a to že klasika cez kábel v jednom PC a vo vzduchu wifi.
Chápem zatiaľ asi to, že Antik im povolil MAC ktorú majú v tom hlavnom počítači doma a preto jediné na čom ide ten internet je práve to pc. A ja by som mal asi zmeniť či presnejšie do routru AirLive WL-5450AP naklonovať tú MAC adresu z toho počítača a potom by to malo fungovať...
Alebo druhá možnosť je tá, že zavolám do Antiku, a poviem im že mám router a chcem aby mi potvrdili novú adresu a potom by to malo šľapať tak ako chcem. Ale tu je ten problém, že neviem či potom nebude chcieť aby sme platili viac, či neviem čo... Neviem či je to vôbec povolené mať viac PC na ich internete...
Viete mi teda poradiť ako to vyriešiť a či sa to s tým mojim AirLive WL-5450AP bude dať vyriešiť?
Ďakujem za úspešné prečítanie a písal som to tak trochu polopatisticky, aby sa z toho každý ako tak vysomáril.