Pripojenie na free wifi - anonymne ci nie?Zdravim. Mam len taku otazku pre zaujimavost - co vsetko vidi poskytovatel internetu o tom, kto sa pripojil na jeho siet? Napriklad ked sa pripojim na free wifi siet v obchodnom dome cez telefon, nasledne sa zaregistrujem napriklad na Facebook alebo Instagram alebo hocijaku sluzbu, teraz tam niekoho urazim na cti On ma bude chciet zazalovat - zistila by policia, ze som to bol ja? Zanecha tam moj telefon nejaku stopu? Neprikladajte tomu realny vyznam, je to len taka uvaha - ja som mierumilovny clovek Len nad tym tak uvazujem, ze do akej miery su wifi siete napr. v obchodnych domoch anonymne. A tiez napriklad co ak sa napojim na nejaku free wifi siet v mojej bytovke (je ich tu niekoľko nezaheslovanych, minimalne traja susedia majú volne dostupnu siet po cely den). Dotycny provider by vedel vytiahnut nejake info o tom, ze nejaky mobil (IMEI?) sa pripojil na danu siet? Vdaka za objasnenie ) (pripadne keby to bolo cez PC a nie mobil - co by sa o tom vedelo zistit? Napr. keby sa pripojim na nejakeho suseda a budem 20 hodin denne stahovat filmy - viem, nikto by to asi neriesil, ale skratka keby chcel, vedel by zistit nieco o mojom NTB? Meno.. atd.). Vdaka Na free sieti vypnut IPv6 a pouzivat TOR alebo VPN ako napr. https://protonvpn.com Tak ono zasa ja nepotrebujem nic riesit ani instalovat (ani netusim, ako sa vypne ipv6 - ani ci to myslis na telefone alebo PC...). Ja len chcem zo srandy vediet, co sa da o mne alebo o hocikom zistit, ked sa len tak pripoji cez telefon alebo pocitac na nejaku siet. Ci je mozne ho nejako jednoznacne identifikovat. Vdaka ano A co napriklad? Mozeme to obmedzit napriklad na telefon. Ked sa v obchodnom dome pripojim na free wifi, co sa o mne bude vediet? IMEI telefonu? Alebo co take? Vdaka. Samozrejme, vsetko spominane sa da, ak by sa to niekomu chcelo. IPv6 umoznuje presne identifikovat zariadenie a na zaklade toho sa da zistit, kto ho kupil. Pripojenie je relativne bezpecne, kedze takmer vsetky stranky su dnes zasifrovane, cize su https://ISP bude len vidiet kam sa pripajas, ale nic ine, pokial niekto nevyuzije nejaku MITM chybu vo Windowse alebo v prehliadaci a tym dokaze desifrovat pripojenie, preto je lepsie pouzit dodatocne sifrovanie ako VPN. kasli na to. nebudes anonymny. radsej bud dobry clovek, na ktoreho nic nebudu mat.dobrych ludi je dnes malo. No a to v telefone ako poriesim? V androide neviem ipv6 vypnut nejako jednoducho, ci hej...?// Spojený príspevok 13.06.2019 19:17kasli na to. nebudes anonymny. radsej bud dobry clovek, na ktoreho nic nebudu mat.dobrych ludi je dnes malo.Ale nejde mi to do hlavy, ze co take sa o mne moze vediet... fakt IMEI telefonu sa da napriklad zistit? Ono je to jedno, ved telefon kto chce, tak kupi hocikde anonymne, o to nejde... len ma to tak trapi Stále žiadny ďalší odborník? Čo tu vymýšľaš, radšej kašli na to. Vždy sa nájde cesta, aj na vystopovanie človeka, ktorý sa hral na tajného agenta ...
Pripojenie na free wifi - anonymne ci nie? |