[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
NapísalOffline : 11.05.2010 19:34 | prihlasovanie/odhlasovanie

ahoj potreboval by som taký skript ktorý mi zistí či som prihlásený alebo odhlásený a ked budem prihlásený vypáše odkaz na odhlásenie a ked budem odhlásený ukáže odkaz na login a registráciu


Offline

Čestný člen
Čestný člen
prihlasovanie/odhlasovanie

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 11.05.2010 19:37 | prihlasovanie/odhlasovanie

A odkial to ma akoze zistovat? Ma sa uzivatela spytat? Ma sa ponorit do jeho mysle? Ma kontrolovat cookie? Session? Nemyslis, ze by bolo vhodne najprv nam trosku priblizit, ako tvoje skripty funguju?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 11.05.2010 19:45 | prihlasovanie/odhlasovanie

cez session by som to potreboval zistiť


Offline

Čestný člen
Čestný člen
prihlasovanie/odhlasovanie

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 11.05.2010 19:48 | prihlasovanie/odhlasovanie

Kde je problem? Vsak ked ukladas do session informaciu o tom, ci je uzivatel prihlaseny, pouzijes jednoduche if-else.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 11.05.2010 20:36 | prihlasovanie/odhlasovanie

takto?
Kód:

session_start();
if($_SESSION['prihlaseny'] = 'ano')
{
echo "<a href=logout.php>Odhlásiť</a>";
}
else
{
echo "<a href=registracia.php>Registrovať sa</a> <a href=login.php>Prihlásiť sa</a>";
}



Offline

Čestný člen
Čestný člen
prihlasovanie/odhlasovanie

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 11.05.2010 21:01 | prihlasovanie/odhlasovanie

dessert píše:
takto?

Nie. Chcelo by to zopakovať základy php.

Kód:
if($_SESSION['prihlaseny'] = 'ano')

zmeň na
Kód:
if($_SESSION['prihlaseny'] == 'ano')


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 12.05.2010 14:09 | prihlasovanie/odhlasovanie

No diky ...som nepozorný:D


 [ Príspevkov: 7 ] 


prihlasovanie/odhlasovanie




© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF