Pri 2 HDD bude vyzšia rýchlosť PC ?Mám jeden HDD. Keby som si kúpil ešte jeden disk, na prvom by bol len Windows a na druhom data zvýšil by sa citeľne výkon PC ? Aké sú dobré disky SATA čo do rýchlosti, kapacity tak okolo 200GB ? Nezvysil. Jedine ze by si to zapojil do RAIDu, tak tusim pri RAID 0 zapojeni dvoch diskov sa ti ich vykon scita - ale navonok sa javia ako disk jeden a ak ti jeden z nich odide, prides o vsetky data nie nezvysil, zvysi sa ti len kapacita // LOL zase ma predbehli Ak dáš virtuálnu pamäť na druhý disk, výkon sa môže mierne zvýšiť, pri zapojení do RAID0 sa zvýši priemerne o 20%. Pre testy hdd pozri svet hardware. a ako mam spojit 2 HDD nie je drze pisat otazku do cudzieho a navyse stareho threadu? musis mat 2 HDD so sata rozhranim (najlepsie sata2). musis mat bud pci controller pre disky s moznostou raidu, alebo chipset s podporou raid (mas to druhe) v biose vlez do nastaveni diskov, prepni z AHCI alebo IDE modu do RAID moznosti. (pri nastaveni raid prides o vsetky data, nedaju sa zachovat) ulozis. po resete ti po POST teste nabehne intel raid bios (dalsi bios po poste, samostatny). stlacis co ti napise (default tusim ctrl+i) a vlezies do moznosti. podla navodu na obrazovke si nastavis aky raid chces, nastavis parametre a typ raidu, a mas. (ty chces vyssi vykon, tak raid0). ...
Pri 2 HDD bude vyzšia rýchlosť PC ? |