Ahojte mám celkom zložitú otázku najskôr ju napíšem veľmi stručne pre tých čo by vedeli poradiť ju aj rozpíšem konkrétnejšie.
Prepojenie dvoch bodov cca 300m-400m cez Wifi - šírenie internetu cez Wifi. Aké sú možnosti a aká je legálnosť v tomto smere.
Bývam v meste no v časti kde sú staré tel. káble kde nieje možné ani klasické DSL pripojenie iba Wifi. Už mám asi 3 providera za posledných pár rokov no všetko ide na **** resp. raz ide raz nie. V roku 2018 aby internet nestíhal pozerať stream video vo Full HD alebo hrať online hry je čistá katastrofa. Preto ma napadla jedna na pohľad jednoduchá vec. Cca 300-400 metrov býva v paneláku na vrchnom poschodí dobrý známi. On ma internet od Telekomu dáky asi 50Mbps je tam ale možné aj rýchlejší alebo aj UPC a ostatné. Je možné sa spojiť s ním cez Wifi antény s tým že mne bude on zdieľať svoj internet? Je mi úplne jasné že Telekom také niečo asi nedovoľuje no zaujíma ma hlavne to prepojenie a tá stránka veci. Čisto teoreticky on si dá program s 100Mbps tým že bude naň doma on pripojený (bežný uživateľ žiadny downloader) s tým že mne bude zdieľať internet a ja naň napojím celý dom (PC, TV, Mobily, Tablet, Konzolu cez môj router). Je to legálne čo sa týka Wifi? Viem že tu je nejaký Telekomunikačný úrad ktorý koriguje takéto siete zrejme no nejde o komerčnú linku ale iba o prepojenie dvoch ľudí. Medzi mojím domom a jeho panelákom je lúka resp. malý les no z mojej strechy mám priamy výhľad na jeho balkón. Medzi nami nieje žiadna budova ani zastavaná plocha. Ak sa niekto vyzná aké antény by na to napr. bolo tréba aby to chodilo slušne. Je mi jasné že on bude mať inú rýchlosť a ping kedže je priamo na kábli.
_________________ CPU: i9 13900K ; RAM: G.Skill TridentZ5 DDR5 32GB 7600MHz ; HDD: WD Black SN850X M.2 1TB+2TB ; MB: AORUS Master Z790; PSU: CORSAIR AX1000W 80PLUS Titanium; GPU: AORUS RTX 4090 Extreme Waterforce ; LCD: LG 34'' 3440x1440 160Hz CASE: Lian Li O11D EVO |