Zdravím. Na začiatok by som chcel podotknúť, že v týchto veciach nie som zručný, takže sa ospravedlňujem, ale bohužiaľ vám neviem nejak technicky presne popísať, čo sa deje. Skúsim však popísať môj problém nejak laicky, snáď s tým teda nebude problém. Vopred ďakujem za nejaké rady
Takže.. problém je nasledovný. Večer vypnem PC a následne pokiaľ ho chcem ráno zapnúť, trvá roky, kým naozaj naštartuje tak, aby šlapal a fungoval vrámci možností. PC sa jednoducho zasekne (musím dať potom samozrejme reštart) alebo sa vypne (s tým, že vlastne počujem, že šlape ďalej a chce sa akoby sám reštartovať, no nejde mu to nejak a v tom prípade musím buď nachvíľu celkom vypnúť PC alebo pokúsiť sa reštartovať a dúfať v to najlepšie, že naštartuje). V tom horšom prípade sa zasekne, z reprákov vychádzajú veľmi zvláštne zvuky a sem-tam sa stane, že naskočia pásiky cez obrazovku a naskočí BSOD (sám sa reštartuje).
Neskutočný problém s prehrievaním som mal, keď som mal nasadený bočný kryt na skrinke od PC, kde mi vlastne robilo niečo podobné ako pánovi pár tém dozadu, že proste pri nejakej hre po pár sekundách sa reštartol PC (alebo pokúsil sa reštartovať a nastal ten stav, ako som spomínal vyššie, že sa akoby len vypol obraz a tak..). Preto som musel tento bočný kryt dať dole a teploty procesoru, grafiky, atď. sa hneď dosť výrazne znížili. Následne vďaka tomu musím teraz omnoho častejšie čistiť PC/skrinku (ale to mi až tak nevadí, dôležité pre mňa je, aby mi to ako-tak išlo a hlavne sa to nezmyselne nevypínalo, pretože je to naozaj dosť otravné, keď sa 10-20 min. snažíte naštartovať PC, aby potom šlapal ďalej).
Neviem už ako by som mal svoj problém viac popísať, myslím, že to by aj stačilo na to, aby mi pár z vás vedelo pomôcť (dúfam v to).
Na záver snáď už len svoju zostavu a momentálne teploty aj nejaký ten výkon (v relatívnom kľude, nemám nič okrem prehliadača, Skypu a PS otvorené).
Procesor: AMD Phenom 9950 Quad-Core, 2.60 GHz
Grafická karta: ATI Radeon HD 3400 Series
Základná doska: MSI DKA790GX Platinum
Myslím, že obrázok vám oveľa viac napovie ako tá moja omáčka okolo toho. Snáď sa nájde nejaká dobrá duša, ktorá mi pomôže vyriešiť tento problém. Budem veľmi vďačný!