Zdravim,
ja osobne by som do Applu nikdy nesiel co mam skusenost s tym ked sa nieco pokazi rataj s tym ze to musi ist do autorizovaneho strediska lebo v beznom servise to nespravia, napriklad pokazi sa ti display, na vymenu displaya musis nahriat display notebooku na 400 stupnov celzia aby sa povolila taka pasta co drzi display... a autorizovane strediska si za to pekne zapitaju, omnoho viac ako normalne.
A to neriesim ani kompatibilitu niektorych aplikacii, softwaru a hier. Applacke formaty atd...
Ak pracovny robustny nootebok tak jedine HP Elitebook, to najkvalitnejsie co HP robi a stoji za nieco, navrhnute na nahradu stolnych PC s najvyssim vykonom a kvalitou sasi, na tom notebooku mozes aj skakat ked je z kovu, velmi spolahlive, kamarat ho ma a nevie si ho vynachvalit.
Porovnam ti tie 2 notebooky MacBook Pro 13" Core i7 2.9GHz cena 1500 euro: i7-3520M, Intel Core i7 na 2.9 GHz s Turbo Boost 3,6 GHz, 8GB pamäť DDR3 RAM 1600MHz max 16 GB, 13.3“ TFT lesklý display s rozlíšením 1280x800 bodov, LED, 750GB pevný disk SerialATA (5400 rpm), Intel HD Graphics 4000 >> celkovy verdikt, rozlisenie displaya stoji za prd, co pri grafike potrebujes vacsi a isto by som aspon ked tak odporucal IPS externy monitor. Procak ako tak, ram Max 16gb trosku nevyhoda ocakval by som max 32gb, grafika nezdielana na tom by si ani nijaku hru nezahral, taka grafika byva v notebookov za 300-400 eur, a robit na nej grafiku to zabudni, radsej si kup bezny multimedialny notebook od 700 euro a bude lepsi ako macbook.
a teraz k HP Elitebook HP EliteBook 8570w cena 1.430,70 € (lacnejsi ako v alze, velmi kvalitny shop, ktory sa specializuje na HP, velmi radi Vam pomozu pri vybere, ale tento by som Vam odporucil ja >
http://www.hp-shop.sk/hp-elitebook-8570w-3-1541Intel Core i7-3630QM, 2.4 GHz - 3.4 GHz Turbo, Processor ma o 57% vykonejsi ako macbook, 4 GB pamete (obsadeny 1 slot, 3 volne) rozsiritelna az na 32GB! (2x nasobne viac ako ten macbook), 500 GB (7200 ot./min.) + 24 GB SSD, rychlejsi HDD + SSD na system a aplikacie, rozlisenie na NB FULL HD 1920 x 1080, lepsie na grafiku ako macbook, grafika NVIDIA Quadro K1000M 2GB, je to sice grafika na CADacke aplikacie ale spravis na tom grafiku. K sasi notebooku, si pozri crash testy na macbook a na hp a uvidis kto ma lepsiu konstrukciu

po tom HPcku mozes skakat a nic sa mi nestane a skus si poskocit na mac

Verdikt, ten macbook do 1500 euro 13" na tom grafiku neporiesis, radsej si kup notebook za 700 euro ktory bude vykonejsi na to co potrebujes, macbook sa kupuje viac menej kvoli znacke a stylu. Clovek ktory si kupuje Mac tak jemu nevysvetlis aby si nieco ineho kupil... Ak by si chcel Mac na pracu tak to ten s retina display, dobra grafa, aj SSD, i7 quad core procak a rataj od 2300-2900 euro. Za tie peniaze chod do kvality a to je Elitebook, vo vsetkom vykonejsi, splni to co na nom potrebujes.