Ahoj, chcel by som vymeniť svoje 5 rokov staré PC. Dôvodom na výmenu je u mňa hrozne (ale fakt hrozne) dlhé čakanie pri vytváraní timelapse sekvenciách v Adobe Lightroom, Photoshop, Sony Vegas a podobných programoch. Ide tam hlavne o spracovanie veľkých objemov dát , od 250 - 1500 fotiek (každá fotka veľkosť cca 18mb). Keď upravené fotky chcem vitiahnuť do PC a spracovať ich do videa trvá to 2 - 5 hodín, pričom výkon klesne na toľko že ma obmedzuje v ďalších činnostiach.
Pre približnú predstavu procesu, Výsledný produkt vyzerá nejak takto, mnoho fotiek upravených a pustených v slede
Kód:
http://www.youtube.com/watch?v=HP5PLqHEeaI
Otázka znie: do ktorých komponentov investovať, Robiť všetky úpravy s fotkami na rýchlom veľkom SSD ? alebo sú dôležitejšie Ramky ? alebo procesor (koľko jadier/ lacnejší AMD/drahší Intel)? Grafická karta ? Samozrejme že na pc sa chcem sem tam aj zahrať. Ale radšej by som investoval do podstatných vecí, keďže grafické karty obmieňam častejšie ako komponenty ako processor a matičnú dosku. Celkový budget mám cca 700 - 800 Eur. Potrebujem len pc komponenty, ostatné veci, príslušenstvo mám.
Diki za rady.