Ahoj Jaro
vdaka za rozsiahly navod ale ako si mi moc nepomohol skusim opisat co som presne spravil podla tvojho navodu.Taketo nieco robim prvy krat co sa tyka siete a wifi a adresy IP,DHCP atd. Tak sa s tym len zoznamujem.
To zapojenie PC a routra som pochopil takto: Kabel co mi isiel zo stareho routra som pichol do wifi routra a wifi router som prepojil s PC hadam ok.
Co sa tyka prihlasovacich udajov pre DSL nie som si na 100% isty ale myslim ze su udane v starom routry pretoze som kukal do nastavenia routra cez explorer a boli tam tak hadam je to ono. Ale kukal som cez explorer aj do nastavenia wifi routra a v casti WAN - PPPoE tak tam mam tiez taketo iste udaje (prihlasovacie meno a heslo od poskytovatela) ale nejdu mi zmazat (ja som ich tam totiz dal este pred pisanim na forum) Neviem ci to je chyba.Tzn, ze aj v casti WAN-PPPoE aj v starom routri aj wifi routri su prihlasovacie udaje rovnake.
Neviem co je router s NAT. Ohladom tych IP adries. Podla tej cesty co si pisal som nasiel ze wifi router ma 192.168.2.100 a stary router 192.168.1.33 (predpokladam ze mam dynamicku IP adresu na 99%)
teraz neviem ktore cisla si myslel rozdielne predpokladam ze vo wifi routri 100 a starom routry 33 ak ano tak som s tym nerobil nic ako si pysal.Stale som bol pripojeny cez ten kabel a nic net nejde.
Este k wifi routru mne to tu aj ukazuje ze je vsetko pripojene aj siet je pripojena aj na ceste start/ovladaci panel/sietove pripojenia/ Local Area Connection /stav/vseobecne ukazuje ze je pripojeny aj mi na wifi routri svietia takto kontrolky:WLAN-G blika na oranzovo, WAN dve kontrolky pri 10/100M svieti na zeleno a pri LNK/ACT blika na zeleno a kedze to mam pripojene cez kabel tak aj pri LAN mam dve kontrolky pri 10/100M svieti na zeleno a pri LNK/ACT blika na zeleno.
Este maly dodatok tento wifi router bol pred tym pripojeny na Wimax siet neviem ci to je dolezite.
Nikde som tu nenasiel kde by sa dali vkladat fotky. Chcel som to pofotit a porobit printscrin ale nemam to kde vlozit. Nebola by ochota s tvojej strany mi pomoct mailom? Kde by som mohol vkladat foto. Len neviem tvoju adresu moja je
roman.schmidt@azet.sk Vopred dakujem.