ajetotam píše:
Teraz mam i5 (zabudol som konkretny 2.4Ghz tusim) a 12GB RAM, a som spokojny.
Aj s Win7, nerobim na PC nic, co by ma ohrozovalo (podla mna). Skor stale citam, aktualizacie pokazili toto a tamto.. Ale nehadam sa, len hovorim svoje skusenosti. Mam rad stary dobry overeny system.
Rozpocet, no idealne do 300eur, cize novy asi nehrozi, jedine poskaldat stare. Napr. SSD mam, viem pouzit.
Pripadne potom notebook.
Virtualizacia len zaklad, nic zlozite. Ten moj PC o ktorom teraz piseme, mi bohate staci,ale ak tam odisla doska, tak RIP.
// Spojený príspevok 28.12.2024 13:25
EDIT: Tak ono, pozeram akurat jeden pouzivatel predava lenovo notebook. Ten by bez problemov mal stacit, mne jednoduchemu userovi, nie? Ak mi teda staci ten veteran co mam coriesimze je pokazny. Ak budem ochotny prekunsnut W11.
Casto pocuvam,ako si ludia poskladali PC za "desiatky" resp 150eur napr, ale ja osobne na taketo nemam stastie, pretoze mam pocit, ze dlho cakaju na bazari, kym sa idealny a vhodny komponent najde. A to vyzaduje znacnu sikovnost, skusenost a hlavne cas a nezanedbatelny risk, ze dany diel z bazaru nebude taky ako sa inzeruje.
Preto, vzhladom na unavu z tohoto celeho, mi mozno viac sadne notebook, zo zdravotneho dovodu som ho chcel skor (nemozem dlho sediet), len rozpocet, rozpocet...
Ja som PC s W7 riesil nedavno. Chcel som sa zahrat nejake starsie hry ktore uz na modernom PC nesli. Nakoniec som za tusim 150eur kupil Dell XPS so 6th generaciou tusim i5. Nespominam si presne na konfiguraciu, ale notebook je to famozny. Mozno trepem, ale vyslo mi, ze 6th generacia je prave ta posledna ktoru realne mozes riesit, na 7th som uz nenasiel drivre.
Na druhej strane ... ja tiez nie som fanusik indianskych verzii Windowsu, hlavne kvoli spolahlivosti, ale na tych par veci co si vymenoval som si celkom isty, ze Ti to moze byt uplne ukradnute a nevymyslal by som

S tou sedmickou to uz dnes nebude med lizat a len to dostat do pouzitelnej podoby Ti nejaku chvilu potrva, zatial co novsie Winy su v tomto smere hodne inde. Navyse, W10 si pamatam este ako pomoerne bezproblemovy Windows na urovni sedmiciek.