JanoF píše:
Ak odpojis mys, klavesnicu a vsetky dalsie zariadenia, piskanie prestane ci piska nadalej? Nudzovy rezim, piska aj tam?
Ak odpojím myš, klavesnicu a zvyšné veci, takto nepíska. Stačí mi odpojiť myšku a pískanie prestane, resp. ho de facto nič nespôsobuje. Skúšal som aj rôzne kombinácie, či bude myš pískať po odpojení reprákov, klavesky atď. aby som zistil, či to nejak neinterferuje navzájom, ale nenašiel som v tom riešenie.
Ale po tvojom odporúčaní som zapol PC v núdzovom režime a tam pohyb myškou nepískal. Čo ma dosť prekvapilo. Čiže teoreticky to môže byť spôsobené softverovo? alebo ako to mám z tejto skutočnosti chápať? Vopred ďakujem.
SKiLEX píše:
Na 99% to je cievka na grafike
To mi tiež napadlo, v niektorých hrách som mal cold whine z grafiky v menu hier, ale ten zvuk bol omnoho vyšší z hľadiska hlasitosti a stály, teraz aj dĺžka pískania zavísi od pohybu myšky.
shiro píše:
..alebo na cpu = doska.
Dalsia vec je, co je to "Jemné pískanie z bedne pri pohybe myšky"....mas usi Batmana, alebo to hvizda fakt ze moc? Pretoze podobne veci som pocul, ale boli pocutelne na sluchatkach zapojenych do zadneho vystupu zvukovky na doske. Alebo do predneho, kde to kvoli kablu medzi skrinkou a doskou chyta o to vacsie rusenie, co je +- bezna vec, lebo kazdy PC je defakto vysokofrekvencne zariadenie. Nie pri beznom pouzivani so skatulou PC umiestnenou v beznej vzdialenosti 0.5-1.5m od hlavy cloveka na stole/pod stolom.
Uši batmana zatiaľ nemám, ale počujem to zo sediacej polohy za stolom, pričom bedňu mám dole vedľa stola pri nohe. Keďže som to pískanie objavil počas pohybu myškou na pracovnej ploche bez ďalšieho zvuku v pozadí, tak to je dosť počuť na môj vkus. Skúsil som spustiť aj nejakú hru, či to záťaž PC nezmení ale tam to bolo tiež počuť pokiaľ zvukom hry neprehluším ten piskot.
tatko Tom píše:
Riešenie je používať myš, ktorá nepíska.
V jednoduchosti je krása, no nie v tomto riešení bohužial :/ Ja som vlastne pôvodne usúdil, že chyba bude v starej myške, a to práve kvôli tomu, že som odskúšal myšku k ntb čo mám (Microsoft Wireless Mobile Mouse 1850 Black ). Neviem si predstaviť s ňou fungovať dlhodobo