Ahoj, kludne sa pytaj co len chces ohladom solarisu, snad ti budem vediet poradit. Sun solaris, teraz uz oracle je zadara na hranie sa, cvaka sa len support ktory najskor potrebovat nebudes kedze nemas k tomu potrebne zelezo. Ak by si si samozrejme chcel oskusat aj veci na pravom zeleze da sa aj to zariadit. Mam pod podstelou sunfire v240 v plnej palbe ;D.
Pre tvoje ucely tahaj hlavne x86/64 verziu ktoru budes vediet rozbehat na x86 platforme, kedze default je SPARC. Na oracle stranke by nemal byt problem dokonca stiahnut verziu ktoru rovno vopchas do virtualboxu a pojdes.
Inac skusane tak solaris 10 sa rozbehne aj na 400mhz p2 so 128ramkou, samozrejme bez grafiky. Na hocicom co ma cez 1ghz to uz ide celkom slusne.
A dalsia rada, netahaj release hned release 10, ale skus nieco starsie, napriklad u8, budes si moct oskusat aj patchovanie/upgrade procedury.
este k instalacii, ak si das tu minimalnu instalacku (cca 800mb), nezabudni si tam nahodit bash, potom sa dost tazko bez bashu primontovava cd a instaluje bash
ak by som sa tu nahodou neukazoval, na maily ma najdes na 100%