[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.07.09
Prihlásený: 18.04.13
Príspevky: 145
Témy: 42 | 42
NapísalOffline : 04.08.2009 21:28 | pomoc so scriptom

upravil som kod na upload obrazkov

Kód:
<form enctype="multipart/form-data" action="2.php" method="post">
Udalost: <input type="text" name="folder"><br /><br />
Image1: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image2: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image3: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image4: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image5: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image6: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image7: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image8: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image9: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image10: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image11: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
Image12: <input name="userfile[]" type="file" /><br />
<input type="submit" value="Upload" />


Kód:
<?php
  $success = 0;
  $fail = 0;
 

 
if (!empty($_POST['folder']))
mkdir($_POST['folder'], 0777);
 
 
 
 
  for ($i=0;$i<13;$i++)
  {
   if($_FILES['userfile']['name'][$i])
   {
    $uploadfile = $_POST['folder'].'/'. basename($_FILES['userfile']['name'][$i]);
    $ext = strtolower(substr($uploadfile,strlen($uploadfile)-3,3));
    if (preg_match("/(jpg|png)/",$ext))
    {
     if (move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'][$i], $uploadfile))
     {
 $success++;
     }
     else
     {
     echo "Chyba .\n";
     $fail++;
     }
    }
    else
    {
     $fail++;
    }
   }
  }
  echo "<br> <b> Počet úsupešne odoslaných obrázkov:</b>".$success."<br>";
  echo "<br> Počet neúspešne odoslaných obrázkov:".$fail."<br>" ;
  echo "<a href=\"index.php\">Spat na stranku</a>";
?>


kod mi v poho funguje, ale tak chcel by som pred uloženim obrazkov zmeniť ich velkosť

našiel som niečo, ale tak neviem to tam zapracovať
Kód:
$vstupny_obrazok = "http://www.yegon.sk/images/cat.jpg";
$vystupny_obrazok = "test.jpg";
$vyska = 90;
$sirka = 50;
$kvalita = 80;
$format = "jpg";

ob_start();
passthru("resize $vstupny_obrazok $vyska $sirka $kvalita $format");
$out = ob_get_contents();
ob_end_clean();
$file = fopen($vystupny_obrazok,"w");
fwrite($file,$out);
fclose($file);

pomohli by ste mi? :roll:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc so scriptom

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : 04.08.2009 21:39 | pomoc so scriptom

http://programujte.com/?akce=clanek&cl= ... u-gd-v-php

ta kniznica to vie


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
pomoc so scriptom

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 04.08.2009 21:50 | pomoc so scriptom

skús, či máš na serveri imagick (imagemagick). Je to lepší nástroj, bohužiaľ nie tak často využívaný ako gd http://us2.php.net/manual/en/book.imagick.php


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.07.09
Prihlásený: 18.04.13
Príspevky: 145
Témy: 42 | 42
Napísal autor témyOffline : 04.08.2009 22:07 | pomoc so scriptom

NickVK píše:
http://programujte.com/?akce=clanek&cl=2008010402-uvod-do-prace-s-knihovnou-gd-v-php

ta kniznica to vie


no tam to je, to maš pravdu, moj sever to podporuje, ale tam nie je konverzia z jpg do jpg :(


Offline

Čestný člen
Čestný člen
pomoc so scriptom

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 04.08.2009 22:50 | pomoc so scriptom

Existuje na to množstvo návodov, stačí pohľadať.
Prvý čo som našiel v Google, zbežne som prešiel, myslím že sa to dá použiť:
http://icant.co.uk/articles/phpthumbnails/


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.07.09
Prihlásený: 18.04.13
Príspevky: 145
Témy: 42 | 42
Napísal autor témyOffline : 05.08.2009 20:27 | pomoc so scriptom

našiel som spôsob ako to urobi, ale neviem kde to mam zapracovať do kodu,

potrebujem toto dať do kodu
Kód:
//nacteni obrazku ze souboru JPEG
if(!$im=imagecreatefromjpeg("priklad.jpg")){
        echo "Chyba při načtení souboru";
        exit;
}

//prime zobrazeni
header("Content-type: image/jpeg"); //deklarovani typu souboru
/*
hlavicky podle typu souboru:
imagejpeg() -> header("Content-type: image/jpeg");
imagegif() -> header("Content-type: image/gif");
imagepng() -> header("Content-type: image/png");
imagewbmp() -> header("Content-type: image/vnd.wap.wbmp");
*/

/*
Obrazek odesleme primo na vystup tim, ze uvedeme pouze zdroj
a dalsi parametry vynechame, pripadne druhy parametr
zadame jako prazdny.
*/

//ulozeni do souboru s kvalitou 100 %
imagejpeg($im, "priklad-vysledek.jpg", 100);

ja potrebujem len zmenšiť kvalitu, nie zobrazovať


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc so scriptom

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : 05.08.2009 21:02 | pomoc so scriptom

(imho) nechaj tu konstrukciu if na zaciatku a posledny riadok


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.07.09
Prihlásený: 18.04.13
Príspevky: 145
Témy: 42 | 42
Napísal autor témyOffline : 05.08.2009 21:06 | pomoc so scriptom

no to viem, len neviem kam a ako to mam dať to môjho kodu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc so scriptom

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : 05.08.2009 21:11 | pomoc so scriptom

zeby sem?
Kód:
     if (move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'][$i], $uploadfile))
     {
 $success++;
     }


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.07.09
Prihlásený: 18.04.13
Príspevky: 145
Témy: 42 | 42
Napísal autor témyOffline : 05.08.2009 21:29 | pomoc so scriptom

dakujem že si mi ukazal, že kde, no ale tak keby som dobre ovladal php, tak by som sa to tu nepytal, ale diky za pomoc, ale aj tak neviem ako to mam tam zmeniť


Offline

Čestný člen
Čestný člen
pomoc so scriptom

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 05.08.2009 21:37 | pomoc so scriptom

dartanan píše:
keby som dobre ovladal php, tak by som sa to tu nepytal

Keby si ovládal dobre php, tak ti tu toľko neradíme. Ale to neznamená, že aj budeme robiť a myslieť za teba. My sme ti ukázali ako na to, zvyšok si musíš urobiť sám ;)


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.07.09
Prihlásený: 18.04.13
Príspevky: 145
Témy: 42 | 42
Napísal autor témyOffline : 05.08.2009 21:42 | pomoc so scriptom

no ale tak neviem či mam tento kod nahradiť
Kód:
     if (move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'][$i], $uploadfile))
     {
 $success++;
     }


alebo len k tomu pridať dalšiu podmienku


Offline

Čestný člen
Čestný člen
pomoc so scriptom

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 05.08.2009 23:55 | pomoc so scriptom

NickVK píše:
(imho) nechaj tu konstrukciu if na zaciatku a posledny riadok

NickVK ti to napísal, ja nechápem, ako inak to chceš napísať?!

Pozrel som to len zbežne, neštudoval som, ale jeho rada by mala fungovať. Máme my za teba poskladať ten kód?


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc so scriptom

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : 06.08.2009 12:02 | pomoc so scriptom

hod do google "if php" a na 100% nieco najdes
a ak chces aby ti to nikto cele skladal aj programoval tak myslim ze tato tema patri do sekcie "Ponuka práce"


 [ Príspevkov: 14 ] 


pomoc so scriptom



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc so scriptom

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

290

27.10.2008 20:53

Darkeye18

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s Jquery scriptom

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

163

13.06.2011 13:17

newboy1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s php scriptom

v PHP, ASP

5

367

29.06.2010 19:15

PanLolec

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

help s jednym scriptom !!!

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

432

25.01.2008 14:06

pa3ck

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Problem so scriptom: unexpected '}' v php

v PHP, ASP

2

250

19.10.2010 17:36

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[Win 8] Subory stiahnute scriptom (php) sa nedaju upravovat

v Operačné systémy Microsoft

2

81

19.05.2014 0:32

Kamahl

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc pomoc prosim nefunguje internet

v Ovládače

7

217

09.09.2017 20:37

Smith Wesson

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc!

v Procesory

6

669

02.02.2008 18:27

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc

v ATI/AMD grafické karty

3

555

02.01.2008 7:51

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc

v Počítačové hry

2

207

13.06.2012 18:02

PepeTheDragon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc?

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

94

09.08.2017 20:01

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POMOC

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Ostatné

30

1572

27.09.2009 20:01

workoholik16

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

pomoc

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

100

18.10.2013 18:36

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v ATI/AMD grafické karty

3

466

04.03.2008 15:00

Mir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v nVidia grafické karty

1

637

02.02.2007 10:51

Harlequin

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

pomoc

v Počítačové hry

5

237

28.06.2011 16:32

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF