Ahojte,
po väčšom upgrade mojej hernej pc zostavy prišiel rad na grafickú kartu kde plánujem upgrade z gtx760. PC primárne plánujem nadalej využívať na hranie fps hier a občasne nejakých novších graficky náročnejších hier. Vývoj grafických kariet a ich výrobcov za posledné roky nejak veľmi nesledujem a je na trhu z čoho vyberať preto by som bol rád ak by ste mi poradili do čoho ísť a do čoho nie.
Môj nový pc setup: i7 7700k, doska asus maximus ix apex, 16gb ddr4 3000mhz ram, zdroj EVGA supernova 750W platinum, monitory 2x 24" Dell S2417DG 2560 × 1440.
Zvažujem nad radou gtx 1080, možno 1080ti a výrobcom EVGA, možno som vybral zle ale ako vravím nejak vývoj grafických kariet nesledujem, preto sa pýtam a čo sa týka výrobcu nemám absolútne šajnu do čoho ísť. Akú konkrétnu grafiku by ste z tejto rady odporučili? Poprípade myslíte, že sa oplatí investovať do 1080ti? Lebo ako nie je zrovna najlacnejšia. Je tam veľký rozdiel 1080 vs 1080ti? Chcel by som mať totiž na nejaký dlhší čas pokoj s grafikou. Čo by ste do takejto hernej zostavy zvolili vy? Ďakujem za každú radu