[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.10.09
Prihlásený: 01.11.09
Príspevky: 9
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 28.10.2009 0:42 | Podkategorie

Zdravim vedl by mi niekto pomoct ? robim si webku a mam tam shop no mam tam iba kategorie a potreboval by som aby tie kategorie boli ako podlategorie a dan nimi hlavne kategorie ...


Kód:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `ws_e25_shop_categories` (
  `catID` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `subcatID` varchar(255) NOT NULL default '',
  `name` varchar(255) NOT NULL default '',
  `pic` varchar(255) NOT NULL default '',
  PRIMARY KEY  (`catID`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=5 ;

INSERT INTO `ws_e25_shop_categories` (`catID`, `subcatID`, `name`, `pic`) VALUES
(1, '1', 'Assistent', ''),
(2, '2', 'Assistent plus', ''),
(3, '1', 'Winx', ''),
(4, '3', 'Partner', '');

TABLE IF NOT EXISTS `ws_e25_shop_subcategories` (
  `subcatID` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `name` varchar(255) NOT NULL default '',
  `pic` varchar(255) NOT NULL default '',
  PRIMARY KEY  (`subcatID`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=4 ;

INSERT INTO `ws_e25_shop_subcategories` (`subcatID`, `name`, `pic`) VALUES
(1, 'KANCELARSKY NABYTOK', ''),
(2, 'SPALNOVE ZOSTAVY', ''),
(3, 'POSTELE', '');


cast php kodu vyzrea takto :

Kód:
else{

   eval('$title_shop = "' . gettemplate('title_shop') . '";');
   echo $title_shop.'<br />&raquo; <b><u>'.$_language->module['shop'].'</u></b><br /><br />';

   if (isshopadmin($userID)){
      $action = '<input type="button" class="button" onclick="MM_goToURL(\'parent\', \'index.php?site=shop&amp;action=new\'); return document.MM_returnValue;" value="'.$_language->module['newp'].'" /> ';
   }
      
   $korb = '<input type="button" class="button" onclick="MM_goToURL(\'parent\', \'index.php?site=shop&amp;action=korb\'); return document.MM_returnValue;" value="'.$_language->module['cart'].'" /><br /><br />';
   

   $gesamt = total();
   
   eval('$shop_head = "'.gettemplate('shop_head').'";');
   echo $shop_head;

   $cats = safe_query("SELECT * FROM " . PREFIX . "shop_categories ORDER BY name");

   if(mysql_num_rows($cats)){
      eval('$shop_category = "' . gettemplate('shop_category') . '";');
      echo $shop_category;
         
      while ($dc = mysql_fetch_array($cats)){

         $catID = $dc['catID'];
         
         $result = mysql_fetch_array(safe_query("SELECT count(*) as anz FROM ".PREFIX."shop_products WHERE cat='".$catID."'"));

         $cat = '<a href="index.php?site=shop&amp;action=cat&amp;catID='.$catID.'"><img src="images/shopcats/'.$dc['pic'].'" alt="'.$dc['name'].'" border="0"/></a>';
         $name = $dc['name'];
         
         if($result['anz']>0){
         echo '<tr>
               <td bgcolor="'.$bg1.'" class="ordertd" style="border-bottom:1px solid #CCCCCC;">'.$cat.'</td>
               <td bgcolor="'.$bg1.'" class="ordertd" style="border-bottom:1px solid #CCCCCC;"><a href="index.php?site=shop&amp;action=cat&amp;catID='.$catID.'">'.$name.'</a></td>
               <td bgcolor="'.$bg1.'" class="ordertd" style="border-bottom:1px solid #CCCCCC;">'.$result['anz'].'</td>
              </tr>';
         }
      }
   
      eval('$shop_foot = "' . gettemplate('shop_foot') . '";');
      echo $shop_foot;
      
   }else{
      echo $_language->module['nocategories'];
   }
}
}

?>



chcem aby to zobrazovalo nejak takto:

Kód:
KANCELARSKY NABYTOK (kat)
---  Assistent (pod kat.)         
---  Winx (pod kat.)   

SPALNOVE ZOSTAVY (kat)
---  Assistent plus (pod kat.)   

POSTELE (kat)
---  Partner (pod kat.)   


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Podkategorie

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 28.10.2009 8:03 | Podkategorie

To je nejaký hotový eshop alebo si píšeš vlastný?


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.10.09
Prihlásený: 01.11.09
Príspevky: 9
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 28.10.2009 13:50 | Podkategorie

je to ws cart 3 na webspell ... pridavanie tych podkategorii si dokazem spravit ale neviem ako anto aby mi ich vypisovalo podla tych priradenych ID...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Podkategorie

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 28.10.2009 17:38 | Podkategorie

skôr by som pozrel po nejakom normálnejšom systéme, tento sa mi nejako nepozdáva. Skús pozrieť magento, je to síce moloch, ale má to všetko vyriešené


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Podkategorie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.10.2009 20:31 | Podkategorie

nemalo by to byt nic zlozite, ale tie tabulky mas trocha blbo navrhnute a pomenovane (subcat <=> cat)

narychlo som spravil tento kod, ale netestoval som, takze v pripade potreby ho budes musiet opravit a prisposobit vlastnym potrebam:
Kód:
<?php
$sql = 'SELECT a.name AS cat, b.name AS subcat FROM ws_e25_shop_subcategories a INNER JOIN ws_e25_shop_categories b USING(subcatid) ORDER BY a.subcatid, b.catid';
if(!$res = mysql_query($sql)) {
   exit();      
}

$catName = '';
while($row = mysql_fetch_assoc($res)) {
   if($catName != $row['cat']) {
      echo $row['cat'].'<br>';
      $catName = $row['cat'];
   }
   
   echo '---'.$row['subcat'].'<br>';
}
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.10.09
Prihlásený: 01.11.09
Príspevky: 9
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 29.10.2009 0:41 | Podkategorie

dakujem ... dal som to dokopy


Kód:
$sql = mysql_query("SELECT
ws_e25_shop_subcategories.subcatID, ws_e25_shop_subcategories.namesub, ws_e25_shop_categories.catID, ws_e25_shop_categories.subcatID, ws_e25_shop_categories.name
 FROM ws_e25_shop_subcategories, ws_e25_shop_categories WHERE ws_e25_shop_categories.subcatID = ws_e25_shop_subcategories.subcatID ORDER BY ws_e25_shop_categories.subcatID");
 
 
$temp = "";
while ($data = mysql_fetch_array($sql)){
$namesub = $data["namesub"];
$name = $data["name"];
$catID = $data["catID"];
if($temp != $namesub){
   $temp = $namesub;
   echo " $namesub<br> ";
}
echo ' - <a href="index.php?site=shop&amp;action=cat&amp;catID='.$catID.'">  '.$name.'</a> <br>';
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.10.09
Prihlásený: 01.11.09
Príspevky: 9
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 29.10.2009 2:21 | Podkategorie

este som sa chcel spytat ako to urpavit aby tam bolo nejake rozbalovacie menu napr. "tree"


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Podkategorie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.10.2009 7:41 | Podkategorie

najlepsie by to bolo spravit cez vnoreny zoznam, ale zalezi od toho, ci chces pouzit javascript na rozbalovanie alebo nie...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.10.09
Prihlásený: 01.11.09
Príspevky: 9
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 29.10.2009 10:45 | Podkategorie

no v podstate to je jedno kludne moze byt aj js


a este soms a chcel spytat ako sa da riesit multy jazycna stranka .. ked mam tie kategorie pridavane do db?


 [ Príspevkov: 9 ] 


Podkategorie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

články - podkategorie

v Správy pre vedenie fóra

2

839

05.09.2008 15:03

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Excel - záložky, alebo podkategórie?

v Ostatné programy

0

69

08.08.2014 16:08

promoman



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF