Po stlaceni shift+niektora klavesa mi napise dva znakyTakato blbost sa mi deje. Ked chcem napisat velke pismeno tak stlacim shift a pri niektorych znakoch na klavesinic mi napise dva rozne znaky. Napr. lavy shift+z napise JZ. Pravy shift+m napise MJ. Nie je to pri vsetkych znakoch ale len pri niektorych + vzdy su to nejake dva susediace znaky. Som si takmer isty ze to ma nieco spolocne s tym ze mi manzelka pocas korony dezinfikovala klavesnicu a proste to asi prehnala niekde to skratuje alebo neviem co. Alebo myslite, ze to moze byt nieco ine. Maximalne mi to prekaza. Zatial to riesim zapinanim a vypinanim capslocku ale je to mimoriadne uzivatelsky neprijemne.... Savo treba vypit a nie liat na klavesnicu.Ked ti to maximalne prekaza tak kup novu klavesnicu, neviem co riesis. Zabudol som napisat podstatnu vec. Mam notebook takze tam je ta vymena klavesnice podstatne zlozitejsia. Ani nie .. ak nevieš nájsť klavesnicu pre tvoj notebook, napíš značku a model notebooku a my ti ju nájdeme. Výmena býva zväčša jednoduchá, no záleží na konkrétnom type. ok diky za rady, je to firemny notebook lenovo T560. pozeral som na to, maju to celkom dobre vymyslene netreba sa s tym nejak trtkat a komplet to rozoberat ako pri vacsine notebookov takze by som to mal zvladnut a ak nie tak mame vo firme nejakeho typka co sa nam o to stara takze nebudem riesit a dam mu to na opravu. https://www.vymena-displeja.sk/463942-lenovo-thinkpad-t560-klavesnica-pre-notebook-ceska.html napríklad ... alebo možno lacnejšie nájdeš na ebay (ale už asi bez CZ / SK layoutu no dá sa to riešiť polepkami)Videonávod si nájdeš na YT ... opatrne na flex kábel od klávesnice - poriadne ho zapoj a neroztrhni ho pri manipulácií s klávesnicouIdeálne riešenie je nechať to na skúsenejšiu osobup.s. na 99% je to vadná klávesnica (zvod po čistení dezinfekčným prostriedkom) ... ak si chceš byť istý na 100% , pripoj externú klávesnicu a vyskúšaj, či to bude robiť tiež alebo nie.ak to cez externú klávesnicu funguje normálne = je vadná interná klávesnica v notebookuak to robí aj cez externú klávesnicu - chyba môže byť aj na doske ... v tom prípade by som skúsil dať dole (odpojiť) internú klávesnicu a vyskúšať to ešte raz s pripojenou externou klávesnicou.... ak nepomôže = chyba na základnej doske = servis ...
Po stlaceni shift+niektora klavesa mi napise dva znaky |