[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.10.08
Prihlásený: 01.02.13
Príspevky: 198
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 06.12.2008 0:16 | Pic v delphi

ahojte, chcel by som vedet akym sposobom sa da vkladat obrazok v delphi,.,.
myslim to tak ze ako ked date about tak vam tam vyskoci nejaky text a dajme tomu obr alebo ikona,.,. dikes,.,.
a este mi mozete poradit ako spravit OPTIONS menu,. zase myslim tak ze ked kliknem na to tak mi vyskoci nove okienko kde budu moznosti,.,.
Diki vopred


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pic v delphi

Registrovaný: 12.10.06
Prihlásený: 22.06.18
Príspevky: 17379
Témy: 64 | 64
Bydlisko: Banska Byst...
NapísalOffline : 06.12.2008 8:59 | Pic v delphi

obrazky si davaj do komponenty Image a s tym menu, ak myslis to menu co maju vsetky programy na vrchu okna (Subor, upravit atd.) tak na to mas zase komponentu MainMenu.


_________________
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.10.08
Prihlásený: 01.02.13
Príspevky: 198
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Nitra
Napísal autor témyOffline : 06.12.2008 13:10 | Pic v delphi

No hej Image ale nejaky kusok kodu kde nie je nic ine len obrazok sa ti vyhodi. taky vzorovy by sa nenasiel prosimta?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pic v delphi

Registrovaný: 12.10.06
Prihlásený: 22.06.18
Príspevky: 17379
Témy: 64 | 64
Bydlisko: Banska Byst...
NapísalOffline : 06.12.2008 13:31 | Pic v delphi

ty chces spravit aby ti namiesto okna ukazalo obrazok? tak to sa da pomocou canvas...ale jednoduchsie je spravit si nove okno (nejaky aboutbox) das na neho komponenu IMage, do tej vlozis svoj obrazok a image nastavis tak, aby bola cez cele okno. je to jednoduchsie, pretoze pri canvase musis viac kodit a tuna to za teba spravi system.


_________________
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.10.08
Prihlásený: 01.02.13
Príspevky: 198
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Nitra
Napísal autor témyOffline : 06.12.2008 14:11 | Pic v delphi

a co je to ten aboutbox?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.10.08
Prihlásený: 01.02.13
Príspevky: 198
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Nitra
Napísal autor témyOffline : 06.12.2008 15:30 | Pic v delphi

Pohral som sa stim,.,. a dostal som tam obrazok,. (Musis ma chapat ja som s tim predtim nerobil)
A teraz by som potreboval ten obr.bmp zakomponovat do toho .exe ,.,.
Chapes? aby som mal iba .exe a obrazok som nemusel loadovat s disku s volakade,.,. velmi dik ked mi helpnete s timto,..
:D :D :D :D :D

;) ;) ;)

Pic v delphi


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pic v delphi

Registrovaný: 12.10.06
Prihlásený: 22.06.18
Príspevky: 17379
Témy: 64 | 64
Bydlisko: Banska Byst...
NapísalOffline : 06.12.2008 22:48 | Pic v delphi

obrazok ani loadovat nemusis. ked ho vlozis do tej Image komponenty, tak sa ti pri kompilacii zapakuje do EXE suboru.


_________________
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.10.08
Prihlásený: 01.02.13
Príspevky: 198
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Nitra
Napísal autor témyOffline : 07.12.2008 13:30 | Pic v delphi

tak ale akim prikazom? timto asi nie-
Kód:
Image1.Picture.LoadFromFile('keno10.bmp');


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pic v delphi

Registrovaný: 12.10.06
Prihlásený: 22.06.18
Príspevky: 17379
Témy: 64 | 64
Bydlisko: Banska Byst...
NapísalOffline : 07.12.2008 15:43 | Pic v delphi

no tym nie. nemusis to loadovat z disku, ved v object inspectore po kliknuti na Image komponentu jej rovno das nacitat ten obrazok a ona si ho uz potom drzi v sebe.


_________________
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB
 [ Príspevkov: 9 ] 


Pic v delphi



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Sériový programátor procesoru PIC 16C84 a PIC 16F84

v Elektronika

0

2907

23.01.2007 4:29

Elektronic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

delphi zapis cisla do editu v delphi

v Delphi, Visual Basic

3

864

11.05.2008 12:02

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

simulator pic

v Ostatné programy

0

332

26.03.2010 22:45

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Programátor PIC

v Elektronika

8

7986

06.12.2010 23:56

mato3000

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

programovanie mikroprocesor PIC

v Elektronika

10

2065

26.11.2010 19:06

Xiao Zhuänjiä

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Assembler - PIC (Vykreslovač hodín)

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

222

23.04.2013 12:29

cacao123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schemy s procesormy PIC

v Elektronika

0

886

24.12.2006 22:23

Black-Man

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

program pre pic PIC12F675

v Elektronika

0

350

17.09.2011 22:29

pic12345

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Generator pre piezo s PIC

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

617

08.08.2007 12:26

Dias

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomozte program pre pic 12F675

v Elektronika

3

453

18.09.2011 23:20

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jednoduchy program do pic 12F675

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

536

20.09.2011 11:22

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Regulovateľný zdroj s PIC

v Elektronika

0

2697

23.01.2007 4:37

Elektronic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Človeče nezlob sa s PIC

v Elektronika

0

678

23.01.2007 6:38

Elektronic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

delphi odseknutie...

v Delphi, Visual Basic

2

501

04.03.2009 19:29

BBUlet

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Priklad Delphi

v Delphi, Visual Basic

3

207

25.01.2017 8:46

focko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[Delphi] Delay

v Delphi, Visual Basic

4

859

07.01.2010 14:19

ha2



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF