1. Na normalnej doske so socketom 1156, mas bud moznost mat zapojenu jednu kartu s PCIe 16x ALEBO ak zapojis dve karty (crossfirex) pojdu obidve na PCIe 8x
Vid obr. (vlavo hore v rohu, bud jedna 16x alebo dve 8x):
2. taketo "bezne" P55 dosky opisane v bode 1 zvycajne
NEMAJU podporu SLi, a ked tak len s tymto datovym obmedzenim (vid. edit2).
3. Ak chces SLi na P55 doske (Intel socket 1156), najlepsie je zobrat dosku s jej podporou ktora ma pridavny chip od nvidie (nforce 200 myslim). Tieto dosky maju inak riesenu PCIe zbernicu oproti obyc. P55 doskam. Na tych 16 liniek co ide z CPU je priamo pripojeny nforce 200 a dalsiu PCIe konektivitu zabezpecuje nasledne cip nf200. Takze tieto karty vzajomne mozu medzi sebou komunikovat plnou PCIe 16x rychlostou. Taketo dosky robi napriklad eVGA, alebo napr. aj nova doska MSI BIG BANG
Trinergy je takato.
Zhrnute a podtrhnute: v obycajnych P55 doskach ti SLi bud nepojde alebo bude obmedzene a v tych ktore maju nf200 toto obmedzenie neplati.
//edit: ak naozaj chces podporu SLi tak by som isiel ale do socketu 1366. I ked neviem co ches do toho SLi zapajat, lebo nvidia sa este stale neunuvala vydat karty ktore v roku 2010 nie su na smiech
//edit2: treba si tiez uvedomit,ze PCIe 2.0 ma oproti PCIe 1.1 a 1.0 dvojnasobnu prenosovu rychlost. cize PCIe 2.0 16x je rychlostou ako PCIe 1.1 32x, cize tie straty vykonu by neboli zdaleka take ako na starych doskach s PCIe 1.1. Nanajvys v rade par %.