SKRiPT píše:
Ak by sa teda dalo, zobral by som o triedu vyššiu grafiku- GTX 980. Taktiež môže byť od MSI alebo prípade ASUS. Budeš mať aspoň rezervu pri hrách v budúcnosti...
liqua1 píše:
ked chces minut love dnes, tak jedine Ti.
Ivan-K píše:
Herooo31 píše:
čisto bedňu za 1700 a zameranie PC primárne na hry
A načo ti je na hry i7-5820K ?
Leda že by som bol total herný maniak a šupol tam dve výkonné GPU a chcel hrať na 4K LCD
Premrhané fimacie a herný výkon rovný PC za 1000€
Na čo doska za vyše 200€ ?
S prehladom by ti postačil Core i5-6600K, doska za 130-150€ a poriadna GPU (trebárs 980ti) a vdaka tej poriadnej GPU by si bol herným výkonom dalej ako s tou tvojou zostavou a to všetko za menej grošov
Ide o to, že ak sa mi to podarí postaviť, bude to môj prvý vlastnoručne poskladaný PC a nemám prehľad o jednotlivých pomeroch výkonov procesor/grafika a podobne... preto sa pýtam tu aby som zbytočne "nemrhal potenciálom" jednotlivých súčastí počítača. Cením si každú radu.
Procesor som si vybral preto 5820k, lebo cena je veľmi výhodná a čítal som, že ide o jeden z najlepších procesorov čo sa týka pomeru cena/výkon. Doska za vyše 200 € je tam preto tá lebo mi vyhovuje vybavením a je to najlacnejšia kompatibilná doska čo som našiel, hoci je pravda, že dosku som dlho nehľadal.
Takže i5-6600k sa výkonom vyrovná výkonu grafickej karty 980ti? Nevyznám sa, ale nad týmto som ani nerozmýšľal pretože podľa benchmarkov je 970-tka jedna z najvýkonnejších kariet za tú cenu v súčasnosti a nachádza sa na vrchu rebríčka, tak som myslel, že k nej bude vhodný procesor z vrcholu rebríčka vo svojej kategórii (samozrejme nie doslovného vrcholu kedže nad 5820k je nespočetné množstvo procesorov).
Pozeral som teraz tú 980ti a na Slovensku sa mi zdá neskutočne predražená oproti americkým e-shopom...
čo hovoríte na túto zostavu? < http://pcpartpicker.com/p/QmjbmG >Rád by som poznamenal, že
nie je podmienkou minúť celý rozpočet a taktiež nenakupujem zo stránky, na ktorej linkujem tieto komponenty a na Slovenských e-shopoch je všetko o dosť drahšie.