Ahojte potrebovala by som poradiť s výberom počítača. Potrebujem ho primárne na editovanie videí - nič mega profi, kvalita videa 480p max. 720p. Keďže je to skôr niečo ako hobby, rada by som sa zmestila max. do 600 € a tu vzniká problém

Rozhodujem sa medzi dvoma možnosťami a to kúpiť hotovú zostavu alebo si ju nechať poskladať.
Prvá otázka by znela či pc:
https://www.gigastore.sk/vykonne/hal3000-ruby-gamer-ii-x4-860k-8gb-rx-460-1tb-w10/ by bol vhodný na moje potreby, aj keď primárne je to herný pc a ja na ňom hry nebudem vôbec hrať. (Ale ako som si prešla jeho parametre, zdali sa mi celkom ok pri tej cene - ale nie som si tým istá). Toto mi príde ako také jednoduché/rýchle riešenie.
ALEBO
si mám nechať poskladať zostavu cez napr Alzu - oplatí to vôbec? aj keď sama by som si tú skriku neposkladala, to asi neprichádza do úvahy

V tom prípade som si vybrala akurát tak približne komponenty, ktoré sú ale cenovo niekde úplne inde - čiže v tomto prípade by som poprosila o radu, na ktorých parametroch môžem ubrať, ale bude mi pc fungovať ako potrebujem:
procesor: intel i7/i5/i3?
operačná pamäť: je 8 GB postačujúce, alebo radšej 12/16 GB?
grafická karta: 2 GB by vraj mali byť OK
HDD: 1 alebo 3 TB?
cache: netuším celkom presne čo je, ale čítala som, že pri editovaní je dôležitá súčasť, ale napr ten hal3000 ruby gamer ju v popise nikde nemá, čiže ju nemá vôbec?
Budem najviac vďačná za každú radu, lebo v týchto veciach som dosť amatér a každý názor mi pomôže. Pekný deň.