Nie, nepojde. Iny socket(patica) CPU. Nieco ako vzajomne nekompatibilne lego skladacky. Ina velkost CPU, iny pocet pinov na CPU, potrebuje iny chipset(zakladnu dosku). ty mas 1155, novy co si si chcel kupit je, ako pises, 1151. Ak by si chcel ten CPU ktory pises, tak musis zmenit minimalne: Zakladnu dosku a RAM(mas DDR3 a potrebujes DDR4). Jedine co si mozes zohnat je teda ta grafika (ta pojde nezavislo od toho ci je to PCI-E 2 alebo 3, nakolko tie su spatne kompatibilne a urcuju len rychlost akou moze grafika komunikovat cez dosku) A odporucam velmi silno 4GB TI verziu tej GK. 2Gb grafiky su uz prakticky pri zaujme hrat sa po smrti. Odporucam ti dosporit(nova doska, ram) alebo skusit bazar, co sa CPU tyka.
Vsetky cisla su dolezite, nedokazem ti to asi spisat v jednom poste, no skusim. Zacni teda CPU. Od toho sa odvija zakladna doska. Pozres sa na socket, aby bol kompatibilny. (pri intel 1151 sockete si treba dat pozor aby si si zobral dosku so spravnym chipsetom.) Nasleduje vyber RAM. Ma kapacitu a frekvenciu. Frekvencia je ukazatel toho, ako rychlo dokaze ramka funkovat, no ma relativne maly dopad na vacsinu uloh. (aktulane vacsina dosak je pre DDR4) Grafika. ta bude pasovat, len si treba dat pozor aby si si nevybral prisilnu pre ten processor. Potom disky. Aj tie budu pasovat, maju niekolko paramterov od ktorych sa odvijaju velke skoky v rychlosti citania aj zapisu dat. Zdroj.... pozerat na efektivitu 80% bronze je uz take, o ti tu aj odporucia.
Vsetko to ma este vela dalsich premien, no ked sa v tom zacnes pohybovat, zacne ti to byt jasnejsie. Odporucam googlit, ked nieco nie je jasne,pripadne sa spytat.
_________________ Desktop: CPU AMD R7 1700x @ 3.85GHz | Cooling be quiet! Dark Rock Pro 4 | MB ASRock X470 Taichi Ult. | RAM 4x8GB DDR4 G-SKILL TridentZ RGB 3000 CL16-16-16-36 | VGA Powercolor VEGA56 + Raijintek Morpheus II | SSD Crucial MX300 525GB | HDD Seagate Ironwolf 3TB 5900rpm | PSU CORSAIR RM750X | MONITOR AOC Q3279VWFD8 | MOUSE HyperX Pulsefire FPS + Razer eXactMat | HyperX Alloy FPS Brown | HyperX Cloud | ARCH x64 & Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 16GB RAM, nv750, FHD IPS,Crucial M4 128GB | ARCH x64 & Surface Go 8/128 & Mobil: LG v40 ThinQ (2018) & SBC: Raspberry pi 0 | 3B+ & Headphones: Senheiser HD58X | AKG K551 + detachable cable mod | Linsoul TIN T2 | KZ SZN |