Operačný systém v Raspberry Pi 2Zdravím, mám raspberry pi 2 model b a mám taký problém že naištaloval som si Rasbian a nemám možnosť nastiahniuť internet takže som si kúpil usb wifi adapter ale netuším jak ho spojadniť a ani keď dám USB do raspi tak neviem kde otvorím veci a takto, keď tak odporučte aký je najlepší OS pre raspi prosím, lebo raspi planujem len na pozeranie filmov a na internet nič iné. najlepší je stále Raspbian Aha no dobre, a kde by som teda prosím našiel keď zapojím flashku kde ju nájdem akože ako vo windowse keď idem do tento počítač a tam sú tie súbory? A ešte by ma zaujímalo mám wifi usb kartu: TP-LINK TL-WN722N je ju možné nejak rozchodiť na Raspbiane? http://raspberrypihq.com/how-to-add-wifi-to-the-raspberry-pi/karta Linux podporuje a vedel by si mi ešte prosím pomôcť s tým prvým problémom? lebo fakt neviem kde nájdem to usb vedel keby som mal Raspberry chces riesit raspberry a nevies nic ani len o linuxe? tak to vela stastia a pevne nervy potom....a zacni so studiom zakladov fungovania linuxu. oproti linuxu na pc je raspberry celoom dost orezane, takze vacsina veci sa tam riesi inac a zlozitejsie. Tak navod na spojazdenie wifi som robil presne ale nefunguje a niektore prikazy nesli, a neviem naco sa budem vsetko ucit ja to chcem mat na net a pozeranie videii ktore mam na usb ale toto je nahovno nie zeby sa to usb otvorilo ako vo windowse ale obo ho treba instalovat zlozito :-( 1. Návodov, ako nastaviť wi-fi (ak je ten USB wi-fi adapter podporovaný Linuxom) je na internete kopec (a kopec ich je aj na Youtube) a zvyčajne sa v nich žiadne príkazy nespúšťajú (pretože používatelia, čo sa v tom nevyznajú, dajú prednosť nejakej GUI aplikácii).2. Ak chceš vidieť nejaké súbory, tak si spusti správcu súborov (a tam budeš vidieť aj USB disk).PS: Napísať len to, že niečo nefunguje, je najlepší spôsob, ako nedostať žiadnu rozumnú odpoveď. 1. Dobre skúsim nájsť teda skôr na youtube.2. V správci suborov vôbec nič s USB nemám, proste pripojím a neviem ho nikde nájsť -_- a neviem naco sa budem vsetko ucit ja to chcem mat na net a pozeranie videii ktore mam na usb si to predstavujes ako hurvinek valku a vobec netusis aky je ucel raspberry pi....to nieje nic pre laikov a amaterov, ale predovsetkym pre ludi so znalostami, ktori chcu bastlit.Ziadne take, ze klik-klik a ides.ale toto je nahovno nie zeby sa to usb otvorilo ako vo windowse ale obo ho treba instalovat zlozito :-(linux funguje inac, ako vidis. aj ked v normalnych distrach je to vsetko zautomatizovane, ze to ide automaticky, v pripade raspberry a podobnych orezanych OS nemas nikdy nic iste.V linuxe sa disky daju mountnut manualne, nastuduj si prikaz mount a tiez si over ci system vobec tvoje usb porty vidi = ci mas v poriadku ovladace.Ale ako vidim, do par dni to hodis do skrine a filmy budes divat na obycajnom pc...alebo tu vyzvu akceptujes a zacnes sa ucit nieco nove.Dalsia moznost je vyskusat openelec ...
Operačný systém v Raspberry Pi 2 |