Odinstalacia linuxuMam win XP, chcem si dat Kubuntu, len jedno ma strasi, ze ako potom(ak by sa mi to nepacilo napr. ) odinstalujem linux, dajmetomu ze zmazem particie s linuxom, ale ved ono aj daco zapise do zavadzaca nie?, ako dam potom zavadzat do povodnej formy ( staci z win fixMBR, fixBoot?), alebo ako to vlastne funguje? A este jedno, instalacia linuxu automaticky rozpozna ze mam aj XP a upravy zavadzac tak ze budem mat pri starte na vyber aj XP aj Kubuntu? linux som este nikdy neinstaloval tak som z toho trochu vymlety thx za odpoved stiahni si live cd tam nemusíš nič inštalovať Musis nastartovat z CD a zadat volbu recovery console . Zadas cislo particie Zadas heslo ADMINA Za riadok C:\WINDOWS\ dopln FIXBOOT diki, a ake velke particie vyhradit na instalacnu a na swap particiu? som rozmyslal ze 8 GB na system a 2 GB swap, moze byt? Vie Kubuntu citat(pripadne aj zapisovat) z disku zo suborovym systemom NTFS?(bez nejakych specialnych doplnkov,ktore tam nesu nainstalovane) nie, nevie zapisovat ... kedze ntfs je patentovany suborovy system Microsoftu a ten ako je zname svoje patenty neposkytuje .... citat z ntfs dokaze precitat aj zapisovat vie ale treba to doinstalovat 1.) ntfs vie defaultne citat, zapisovu schopnost musis doinstalovat, je to free a trva to asi 1minutu 2.) ked si nainstalujes (k)ubuntu, tak ti zavadzas automaticky rozpozna xp a okrem linuxu tam budes mat na vyber aj xp.. s prechodom spat som zatim nemal problem liveCD je sice pekna vec, ale je to strasne pomale a ja to pouzivam jedine ako posledne riesenie, ked mi padne system a potrebujem ist na internet. na stalejsie pouzivanie maximalne nevhodne vzdy zalezi aku velku mas RAMku ... pri 2GB sa da celkom v pohode existovat aj na LiveCD ... kamos bol nuteny tak existovat na Knoppixe, kedze mu disk odisiel no moja konfiguracia PC je: Athlon 64 2800+, 768 MB RAM, 80 GB HDD ja mam 2gb ram, ale mam relativne pomalu dvdromku (blbo zapojena, komu sa s tym xce hrat ked netreba), takze nacitavanie atd trva neskutocne dlho jasne, ako nudzove riesenie je to v poho, ale jak som pisal, natrvalo urcite ne linux som este nikdy neinstaloval tak som z toho trochu vymlety thx za odpoved Preto som radil LiveCD. Keď to chceš inštalovať odporúčam hrať sa s čistým diskom aby si neodfajčil nejaké dáta , stačí aj nejaký starší disk 10-20GB. pripadne rozdelit disk na 2 casti.. windows jedna, linux druha ak uz naozaj chces nahodit swap ako particiu ( da sa len ako subor pouzit, mozes menit podla potreby) tak ju daj taku velku ako mas ramku, to je odporucanie ktore stoji aj v mnohych standardoch ak uz naozaj chces nahodit swap ako particiu ( da sa len ako subor pouzit, mozes menit podla potreby) tak ju daj taku velku ako mas ramku, to je odporucanie ktore stoji aj v mnohych standardoch takze nemusim robit samostatnu particiu na swap? Live CD nechcem, uz som ich poskusal vela, teraz chcem uz normalne nainstalovany linux so vsetkym co k tomu patri , bohuzial nemam k dispozicii ...
Odinstalacia linuxu |