-to ty musis vediet

ze ake ma vystupy graf.karta a ake ma vstupy tvoj monitor...
-toto su otazky mimo misu fakt

napr. moj novy lacnejsi 24" LED monitor uz ma v sebe len a len HDMI pripojenie a ziadny iny konektor
-ak graf. disponuje uz len DVI-D vystupom (digital), tak na redukciu do VGA zabudni... musi to byt vystup DVI-I (digital+analog), ktory sa da redukovat na starsi VGA 15-pinovy 3-radovy konektor (RGB analog, stary "modry" VGA konektor)
-podla
webu vyrobcu je na tebou zvolenej karte
GAINWARD GeForce GTX 1060 - 6GB bohuzial uz len DVI-D konektor, takze redukciu na VGA nebude mozne pouzit... skoda, ze sa neda pouzit, pretoze inak redukcia je velmi lacna a na Alza.sk sa da kupit len za 2.60€
-a tiez sa musis pri kupe monitoru do buducna potom preorientovat podla toho, co tvoja VGA karta umoznuje pripojit za typ monitoru (niektore nove monitory z dvodu lacnejsiej seriovej vyroby na linke, ako mnou spominany monitor 24", disponuju uz zasadne len HDMI pripojenim a ziadnym inym)
-pripapajam sa ku kolegom vyssie a odporucam kupu noveho LED monitora 24", ved monitory uz dnes niesu tak drahe a aj tie lacnejsie modely su podla mna na bezne pouzitie v pohode (Samsung, LG) - ich cena sa pohybuje okolo 100€ az 130€ a podla mna ani ten IPS monitor nepotrebujes lebo na hry by mal postacit aj klasicky TN monitor... situacia ohladne vyvinu technologii zobrazovania TN krystalov nieje taka zla, ako bola pred rokmi... obraz je uplne v pohode... ak chces nieco lepsie, tak potom nejaky IPS monitor z dovodu pozerania filmov (zo vsetkych uhlov pohladu na monitor) alebo aj standarny TN monitor - za aspon 200€ a viac