stiahol som: HDDlife Pro, HD Tune Pro, HDDScan3.2, harddrivemonitor, EnhanceMySe7en. a ani v jednom mi to nevedelo skontrolovať "healt" disku a ani teplotu, v niektorých to dokonca nenašlo ani disk.
Disk mám rozdelený na dve časti, 32GB (win7) a 200GB (dokumenty)...
Rád by som vedel, či to znamená, že mi odchádza, alebo to je len postarší pán v najlepších rokoch...
našiel, stiahol a skúsil som toto "Western Digital Data Lifeguard Diagnostics" ...píše to SMART Status not available ...ak by niekto vedel o lepšom programe, bol by som vdačný...
v biose je SMART Enable, programy spúšťam ako admin...
ku ziadnemu sa nedodava nijake cd s utilitami.
ten WD diagnostic by mal vediet ten disk aspon testnut, pristup k SMARTu je niekedy zlozity, musi to podporovat SCSI radic a testovaci program samotny musi vediet sa cez ten radic dostat na HDD k SMART infu.
Je to obyčajný SATA disk, len správca zariadení ho zobrazuje ako SCSI (mne tak dokonca zobrazuje EIDE). Neprístupnosť S.M.A.R.T je spôsobená ovládačmi radiča diskov, treba stiahnuť Data Lifeguard pre MS-DOS, alebo Crystal disk info, ten jediný mi zobrazil S.M.A.R.T na všetkých diskoch.
stiahol som Data Lifeguard pre MS-DOS, nabootoval z cd... žiadna možnosť SMART tam nebola, bol tam iba quick a extended test, obidva som spravil (no error)
skúsil som aj ten Crystal Disk Info a "Disk sa Nenašiel" ...je možné že je ten disk niak blokovaný od okolitého sveta, alebo len nepodporuje SMART??