[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.08
Prihlásený: 28.10.11
Príspevky: 152
Témy: 42 | 42
NapísalOffline : 07.05.2009 18:27 | nefunguje

Co mam zle, ze nemozem vyberat z db, ale v mysql spojeni to nie je, pretoze som tam uz vkladal udaje, tak sa pls pozrite

Kód:
<?php
include "config.php";

// $vysledok = mysql_query("INSERT INTO psc (obec,psc) values('Vranov n/T', '09301')");
?>
<p align="center">Vyhladaj mesto podla psc</p>
<?php
if (empty($_GET["psc"])) {
?>
<form action="index.php" method="GET">
Zadajte PSC <input type="text" name="psc">
<input type="submit" value="ok" name="button">
<?php
}
else {
mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD) or die("Neda sa pripojit k Mysql. error()");
mysql_select_db(SQL_DBNAME) or die("Nemoze vybrat databazu. error()");

$vysledok=mysql_query("Select ['obec'] FROM psc where psc=".$_GET["psc"]);
if ($vysledok = FALSE) {
echo "Nepodarilo sa vybrat zaznamy";
}
$riadky=mysql_num_rows($vysledok);

if ($riadky == 0) {
  echo "Taketo psc ".$_GET["psc"]." nema ziadna obec !";
}
else {
  foreach ($vysledok as $pole) {
    echo $pole."<br>";
  }
}
}
?>


Offline

Čestný člen
Čestný člen
nefunguje

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 07.05.2009 18:41 | nefunguje

Jednak pochybujem o spravnosti SELECT ['obec'], skusil by som SELECT obec.
Dalsia vec - if ($vysledok = FALSE) je zle, pre porovnanie musis pouzit 2 znaky rovna sa: if ($vysledok == FALSE).

To, ci sa da cez objekt vysledku prechadzat cez foreach, tiez neviem celkom isto.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.08
Prihlásený: 28.10.11
Príspevky: 152
Témy: 42 | 42
Napísal autor témyOffline : 08.05.2009 11:40 | nefunguje

Ok, tamto som uz opravil, este sa chcem spytat, aky je rozdiel medzi empty a !isset ?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
nefunguje

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 08.05.2009 11:55 | nefunguje

isset vracia true prave vtedy, ked dana premenna existuje. empty vracia true vtedy, ked premenna neexistuje alebo existuje a je prazdna. Napr.

Kód:
$foo = array();
$bar = '';

var_dump( isset($foo) ); //true, premenna $foo existuje
var_dump( isset($bar) ); //true, premenna $bar existuje
var_dump( isset($baz) ); //false, premenna $baz existuje
var_dump( empty($foo) ); //true, premenna $foo je prazdne pole
var_dump( empty($bar) ); //true, premenna $bar je prazdny retazec
var_dump( empty($baz) ); //true, premenna $baz neexistuje, teda je vlastne prazdna
A znak ! proste neguje. Z true spravi false a naopak.

Pre kontrolu napriklad, ci bol formular odoslany, odporucam if (!empty($_POST)) - totiz isset($_POST) by vratilo true, aj keby nebolo nic odoslane. Zasa napriklad pre kontrolu, ci premenna existuje, odporucam isset.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.08
Prihlásený: 28.10.11
Príspevky: 152
Témy: 42 | 42
Napísal autor témyOffline : 08.05.2009 12:24 | nefunguje

dik, presne to som potreboval, som nevedel ako mam overovat tie formulare


 [ Príspevkov: 5 ] 


nefunguje



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje

v Monitory, televízory a projektory

13

574

06.12.2009 10:22

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

monitor nefunguje

v Monitory, televízory a projektory

3

123

14.04.2013 12:30

hujco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje touchpad

v Notebooky a netbooky

3

759

19.04.2008 11:08

martina833

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje SHIFT

v Externé zariadenia

10

933

30.07.2009 23:15

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje zvuk

v Zvuk

16

2027

25.11.2010 18:27

Bobface

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje zdielanie

v Siete

2

270

05.10.2008 13:07

Hatamrc

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

počitač nefunguje

v Ostatné

2

281

31.01.2009 13:26

F!LL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje script

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

232

06.04.2010 18:35

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje overflow...

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

464

18.07.2011 16:48

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje HDD

v Pevné disky a radiče

4

181

18.04.2012 15:45

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje zvuk

v Zvuk

9

423

28.09.2008 7:25

Hasanik12

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje pc

v Intel čipové sady

3

215

18.10.2011 21:24

Winvik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje klavesnica

v Externé zariadenia

2

712

23.06.2011 16:01

mato1182

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje IDE

v nVidia čipové sady

2

509

24.11.2007 16:31

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje Optimus

v nVidia grafické karty

6

321

01.08.2012 13:58

Spixy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rapget----nefunguje

v Sieťové a internetové programy

2

1562

08.05.2007 11:41

dr.etker



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF