mam takisto rtx 3070 a nerezenuje mi ani pri max zatazeni bez upravy krivky .... neviem ci to neje dovod na reklamaciu, pripadne sa pozri ci je dobre upevnena, mozno pri tom ako idu ventilatori na viac %, tak sa zacne hybat a to sposobuje rezonaciu niekde v bedni ale priamo karta sa zacne hybat .... pokial je ale rezonacia priamo na karte, tak by som to urcite riesil reklamackou.... Hz v monitore by som isto nemenil na upravu toho problemu, nema to ziaden zmysel .... skus si stiahnut od MSI afterburner, je to zadarmo a nastavit si krivku ako mam ja, je to na rtx 3070 a max teploty pri zatazi mam okolo 64 C z povodnych 74 C
postup:
-stiahni a nainstaluj afterburner
-spust ho a stlac ctrl+f vyskoci ti graf krivky
- nastav si krivku najviac na 1800 hz a volty 850, tutorial ako nastavit rychlo tu krivku najdes na youtube
-nasledne okno zavries stlacis na fajku potvrdenia das ulozit na poziciu 1 a zapnes kolonku widnowsa aby sa to spustilo samo pri zapnuti windowsu aj s krivkou .... nasledne ti tam bude hore svietit "curve" teploty pojdu nizsie aj ventilor grafickej, inak da sa priamo nastavit aj znizenie ventilatorov grafickej, ale to by som ti neodporucal, skor ten undervolting alebo reklamaciu ak to ide priamo z karty ....
// Spojený príspevok 13.02.2021 19:55huncut99 píše:
no to je ten problém ktorý sa snažím vyriešiť. Neviem ako to je možné, ale aj pri locknutých 60Hz v hre mi stále beha to čo mam nastavene pre windows. Preto sa pýtam, či sa to dá nejak v tom programe Nvidia nastaviť
ked mas locknute 60hz, tak ti hra ide len na 60 hz, viac isto nie ... ty asi myslis FPS, to je pocet snimkov za sekundu, ktore ti vyprodukuje PC ... samozrejme cim viac FPS ti vyprodukuje graficka, tym je viac zatazena, da sa to obmedzit na pocet snimkov kolko ti da monitor Hz .... ale tebe stale ide hra len v 60 Hz, cize si to prepnit na tolko Hz kolko chces aby hra bezala a snimky obmedzi na rovnake cislo .... dokym si to neprepnes na viac Hz, aj napriek tomu ze ti graficka karta prdukuje taky vykon, tak ti monitor pusti len 60 FPS ludovo povedane a graficka karta sa ti zbytocne zatazuje ... FPS si vies zmenit v nvidie kontrol paneli tu