Zdravím. V blízkej dobe by som rád vymenil svoju starú zostavu, za niečo novšie. PSU a HDD som vymenil vo februáry tohto roku za Fortron Blue storm 500w 80+ bronze a Segatte Baracuda 1.5tb 7200ot. RAMky som si kúpil pred mesiacom, nakoľko som dostal super ponuku na Kingstony 8gb (2x4) 1600Mhz za 40€. Základky sú pre mňa španielska dedina. Chcem skrátka čo najlacnejšiu ATXku. Taktovať neplánujem, crossfire/sli taktiež nie. Radšej ušetrím pár € na doske ktoré miniem na grafiku. Čo sa týka procesoru, chcel by som i5 2500(taktovať ho naozaj neplánujem a aj tých 10€ príplatok za K verziu je pri mojom pevne stanovenom rozpočte vceľku dosť) alebo si počkať na bulldozery a zobrať 6jadrový model s rovnakou frekvenciou. Podla článkov, čo som čítal, by mal bulldozer fx-6100 stáť okolo 160€, teda o niečo menej ako i5, ale mal by mať vyššiu spotrebu. Tu sa rozhodnem až po zhliadnutí testov, no ak mi to zdroj spolu s VGA utiahne dal by som prednosť 6jadru. A tu sa dostávame k výberu grafiky. Osobne by som bral 6870 alebo 6950 s 1gb pamäťou, nakoľo žerú menej ako tá GTX 560ti a 6950 je aj o chlp výkonnejšia a ja skrátka tomu svojmu fortronu neverím. O 2gb verziu záujem nemám pretože hrám na 4:3 monitore, čiže žiadne fullHD rozlíšenie. Len aby to vydržalo čo najdlhšie a aj o pár rokov sa na tom nejaká hra rozpohybovala. Vopred ďakujem za všetky rady a postrehy.
|