[ Príspevkov: 15 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
mail() diakritika

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 10.02.2007 16:01 | mail() diakritika

mam taky problem s diakritikou v emaile odoslanym cez funkciu mail().
Uz som to tu raz pisal ale nic zle som sa pytal....
No proste namiesto znakov ako ž, č, š mi zobrazuje štvorček.
Potrebujem vediet ako by mi to mohlo zobrazovat diakritiku....dik


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mail() diakritika

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 10.02.2007 16:03 | mail() diakritika

kde ti vypisuje diakritiku? v emailovej schranke? skusal si aj viacej prijemcov? ake mas kodovanie suboru ktory sa o to stara? ako je zakodovany text ktory sa odosiela? ukaz zdrojovy kod


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
Offline

Užívateľ
Užívateľ
mail() diakritika

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
Napísal autor témyOffline : 10.02.2007 16:13 | mail() diakritika

Kód:
$email= sk@hs.sk
$hlavicka= "Odosielatel:". $_POST[meno];
$text = "Objednávka poslaná ".date("d.m.Y, H:i");
$header = "From: ODOSIELATEL <".$email.">";
$vsetko= $hlavicka.$text;
mail('nieco@niekde.sk', 'Objednavka', $vsetko, $header)

to je hruby nacrt


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mail() diakritika

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 10.02.2007 16:16 | mail() diakritika

este odpoved na tie ostatne otazky ;-)


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
Offline

Užívateľ
Užívateľ
mail() diakritika

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
Napísal autor témyOffline : 10.02.2007 16:30 | mail() diakritika

v texte emailu mi zobrazuje stvorceky aj v outlooku, aj vo webovom rozhrani...skusal som 3 rozne emailove schranky


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mail() diakritika

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 10.02.2007 16:36 | mail() diakritika

qacer píše:
v texte emailu mi zobrazuje stvorceky aj v outlooku, aj vo webovom rozhrani...skusal som 3 rozne emailove schranky


takze to znamena ze dosrate je kodovanie v sprave ktora sa posiela. teraz sa skus pozriet cez pspad ake mas kodovanie skriptu, ktory generuje tie data a skriptu, ktory obsahuje funkciu mail(). dalej sa pozri vo webovom rozhrani ake mas nastavene kodovanie aktualnej stranky a porovnaj.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mail() diakritika

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
Napísal autor témyOffline : 10.02.2007 16:46 | mail() diakritika

naco tak zlozite?...nestaci len zmenit kodovanie spravy na charset=windows-1250?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mail() diakritika

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 10.02.2007 17:12 | mail() diakritika

qacer píše:
naco tak zlozite?...nestaci len zmenit kodovanie spravy na charset=windows-1250?


ja neviem ty si sa pytal :) to je komplikacia za ucelom zjednodusenia.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mail() diakritika

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
Napísal autor témyOffline : 10.02.2007 17:24 | mail() diakritika

ja praveze neviem ako poslat to kodovanie....aby sa na hocicom zobrazilo normalne znaky...skusal som selico, aj na PHP.net som pozeral...ale ziadne mi nefungovali


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mail() diakritika

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 10.02.2007 18:57 | mail() diakritika

qacer píše:
ja praveze neviem ako poslat to kodovanie....aby sa na hocicom zobrazilo normalne znaky...skusal som selico, aj na PHP.net som pozeral...ale ziadne mi nefungovali


treba poslat header Content-Type:text/html; charset=windows-1250, alebo Content-Type:text/plain; charset=windows-1250


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mail() diakritika

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
Napísal autor témyOffline : 10.02.2007 19:11 | mail() diakritika

Kód:
$header = "From: ODOSIELATEL <".$email.">"."Content-Type:text/html; charset=windows-1250";
mail('nieco@niekde.sk', 'Objednavka', $vsetko, $header);

toto mi nejde...ako to ma byt spravne?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
mail() diakritika

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 10.02.2007 20:37 | mail() diakritika

qacer píše:
Kód:
$header = "From: ODOSIELATEL <".$email.">"."Content-Type:text/html; charset=windows-1250";
mail('nieco@niekde.sk', 'Objednavka', $vsetko, $header);

toto mi nejde...ako to ma byt spravne?


myslim ze takto
Kód:
$header = "From: ODOSIELATEL <".$email.">\r\nContent-Type:text/html; "


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
mail() diakritika

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1431
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 10.02.2007 22:08 | mail() diakritika

iba dve pripomienky:
html emaily SUX a ked bude kazdy pouzivat utf-8 tak pojde vsetko vsade o-P


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
mail() diakritika

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 10.02.2007 23:22 | mail() diakritika

podobný problém som mal aj ja, ale s UTF-8. všetko som mal na UTF-8 nastavené, aj kódovanie súboru, aj na stránke atď. ale ništ, furt to blbiny vypisovalo. tak som si povedal, že ebať na diakritiku, aj tak to každý pochopí :)


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
mail() diakritika

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 11.02.2007 21:08 | mail() diakritika

p360t píše:
podobný problém som mal aj ja, ale s UTF-8. všetko som mal na UTF-8 nastavené, aj kódovanie súboru, aj na stránke atď. ale ništ, furt to blbiny vypisovalo. tak som si povedal, že ebať na diakritiku, aj tak to každý pochopí :)

spravna rec ved naj ludia pouvazuju co pises:P


 [ Príspevkov: 15 ] 


mail() diakritika



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

diakritika v mail

v PHP, ASP

1

1322

28.06.2006 13:01

ronny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

outlook odošle mail ale mail nikdy nepríde...

v Ostatné programy

0

266

17.11.2011 20:52

Jamesnr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

641

25.04.2007 16:54

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika

v Redakčné systémy

19

1122

06.05.2007 10:54

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika

v Databázy

11

822

30.08.2009 20:30

bmatias

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

diakritika

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

578

18.08.2010 9:50

locksmith

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika

v Delphi, Visual Basic

1

516

05.05.2009 20:20

programator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika

v Databázy

2

506

30.03.2009 22:22

22adamko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

diakritika

v HTML, XHTML, XML, CSS

13

322

01.12.2010 14:18

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika

v HTML, XHTML, XML, CSS

13

546

03.12.2008 14:12

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika

v Ostatné

8

555

22.10.2010 22:10

Rammstein

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

257

25.10.2009 20:58

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika help!!!

v Redakčné systémy

10

956

10.07.2008 18:07

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lazarus - diakritika

v Delphi, Visual Basic

6

358

02.01.2014 9:31

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

poskodena diakritika

v Databázy

1

404

21.01.2010 1:06

Merlin_sk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WP - diakritika

v Redakčné systémy

15

361

23.09.2013 8:04

don jebot



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF