Magio WLAN - pripojenie WIFI AP, zmena kanala na existujucom Telekom routriDobry den, zaujimalo by ma ako mate standardne riesene WIFI pripojenie na Magio optickom internete. Od Telekomu mam Huawei ONT router s 2,4 GHz 802.11n, 5 Ghz kompletne chyba. Ak ste mali zaujem o 5 GHz a mate zaujem o vymenu WLAN routra za 5 GHz treba to nejak oznamovat Telekomu? Pripadne riesil niekto moznost pridania WLAN access pointu s 802.11a/ac?V pripade instalacie noveho WIFI AP treba tiez nieco riesit s Telekomom alebo staci ak nahodim IP access pointu z rozsahu pre LAN? Kedze pristup k tomu Huawei routru je limitovany, neviem ako maju konfigurovane access LAN porty.Ten Hauawei ktory mi nainstalovali je modelovej rady HG8145V5, v specifikacii som nenasiel ci disponuje na LAN portoch PoE/PoE+ funkcionalitou.Ak by som chcel aby mi aspon Telekom prehodil aktualny kanal na 2,4 GHz na iny su toho schopni, treba volat na support alebo ako sa to riesi?S Telekomom som aktualne pripojeny prvy den a je to bieda, pingy na default gateway su cez 700ms z dovodu ze vsetci v panelaku maju 2,4 GHz a UPC ak mam spravne informacie rozdava TP link routre ktore maju by default zapnute 802.11n so sirkou kanala 40 MHz a kedze vacina ludi pracuje z domu, utilizacia WLAN pasma/kanalov je velmi vysoka.Vdaka za odpoved. Čo môžeš, pripoj káblom.Ohľadom wifi.Kúp si router a zapoj za Huawei. Dakujem za reakciu, ale tvoja odpoved neobsahuje odpoved ani na jednu z mojich otazok, snad nabuduce to bude lepsie .Medzicasom som si vsimol, ze kanaly pre 2,4 GHz mozem na Telekom WIFI routri od Huawei zmenit aj ja. Technik od nich tvrdil, ze GUI maju asi osekane a nie je si isty ci je mozne na ich WIFI routri vykonat bezne zmeny sietovych parametrov.Uz som si objednal dual-band WIFI AP, nahodim novu SSID na 2,4 GHz (len pre legacy zariadenia ktore nepodporuju 802.11a/n/ac) a 5 GHz kde si mozem vybrat kanal bez akejkolvek interferencie od susedov, prepojim s WIFI routrom od Telekomu a vo finale na Huawei WIFI routri od Telekomu vypnem WIFI. Daj sem , čo si objednal. Ubiquiti UniFi UAP-AC-LR ...
Magio WLAN - pripojenie WIFI AP, zmena kanala na existujucom Telekom routri |