zvlast toner a zvlast valec neni problem ak je vysledna cena spotrebaku mensia alebo rovna cene pri podobnej tlaciarni, ktora ma obe veci sucastou tonera.
valec ti vydrzi napr. 100k stran, toner ti dojde po 10k, cize platis len za plastovu pikslu s toner. praskom. A teda by to malo byt vo vysledku lacnejsie.
Problem je to pri servise, ked to zacne spinit, a robit problemy s kvalitou tlace....je treba testovat kazdy z komponentov. Podla typu problemu sa testuje ci to nieje developerom, chargerom, obraz. valcom... V pripade developera to napr. znamena aj dodat servisu novy toner, pretoze pri vymene developera prides aj o toner. prasok v nom nasypany. Toto nikto nijak neriesi, proste su to "povolene straty". Ale to ty beztak riesit nebudes, nervovat sa bude servisak

V pripade tlaciarni kde je toto vsetko ako jeden "toner" vymenis vsetky tieto veci a ides dalej. A vadny toner si vyreklamujes. Ak sa spinenie a nekvalitna tlac opakuje aj s novym tonerom, potom moze byt este na pricine zapekacia jednotka a to uz je na servis, ak to nieje uziv. menitelny spotrebak, co tiez na vacsich tlaciarnach byva.
Po nejakom repas toneri pocas zarucnej doby ani nepozeraj, v pripade reklamacie ti totiz pada zaruka. A budes pri cenach ND plakat, ako si "usetril"....
Na druhej strane, riesil by som na taketo zariadenie predlzenu zaruku, predsalen to bude makat a moze to daco usetrit na servise...budes defakto menit len spotrebak. Natahovat sa o 20e hore-dole pri takomto objeme tlace nema zmysel.
Ani majitel ferrari neriesi cenu benzinu.
OKI niesu zle, akurat pozor na ich servis...bezne nahr. diely chodia vyse tyzdna, pokial niesu skladom na SK. Rekord som mal 4 mesiace...a je fuk ako vyskakujes ty ako zakaznik, ci ako vyskakuje servis, co ti tlacku opravuje...maju v prdeli.