ebrithil píše:
tento obrázok presne vystihuje môj postoj k apple. čísla hovoria jasnou rečou.
http://webthreads.de/article-data/uploa ... cPreis.jpg to isté platí pre ntb.
jedine co vystihuje dany obrazok aj tvoj prispevok je absolutna nevedomost a zaujatost ako teba , tak autora obrazku, ked porovnavas pracovnu stanicu/server s vytunenym PC(a ta cena 1400$ je maximalne podstrelena)
ebrithil píše:
lepšie HPčko 850e + SSD disk okolo 150e a máš vystarané na niekoľko rokov. výkonovo bohate stačí. čo sa týka grafiky tak samozrejme ntb nie je na hranie. presne ako píšeš, prkotiny - len za ne doplácaš 1000 evri. Nie, za OS a podsvietenú klávesnicu to nestojí.
ked som sa pred par mesiacmi rozhodoval o kupe nb, zobral som mac a hladal ekvivalent, co sa tyka po kazdej stranke, najlacnejsi bol nejaky samsung, s cenou o 12000kc za co myslim ze (10 hodin na vydrzi, genialny touchpad(maximalne zenbook sa trocha chyta, ale windows na to nie je prisposobeny), podsvietena klavesnica, vaha, sasi a celkova kvalita prevedenia, display, fungujuce prepinanie grafiky, komunikacia s predajcom, celkovo OS a vsetko s nim spojene, ...) to su veci o ktorych moze tvoj nb akurat snivat a za tie prachy mi to urcite stalo.
ono treba najskor porovnat vsetko a nielen grafiku a procesor a potom clovek zisti, ze priplaca tak max 5%, ale ma istotu ze nekupi macku vo vreci a vsetko cim sa dany nb chvali tam ozaj je a funguje. jedine co je predrazene je prislusenstvo a to maximalne, ale nikto ta to nenuti kupovat priamo od Applu.