[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
kontrola velkosti databazy - echo link ak sa zmenila

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56

cawte uf to bdue na dlho... :D mose mi niekto poradit?...mam tabulku v db do ktorej sa ukladaju prispevky (tri polia datum meno zapis)...a chcem na stranku pridat kod ktory by kontroloval stav tejto databazi bud jej celkovu velkost alebo velkost niektoreho z polí...priklad:
mam svoju databazu...prides na stranku skontroluje databazu a velkost zapise neviem to je us jedno kde do textoveho suboru (ktory bude prazdny) a nastavi nejaku premennu do cookies na hodnotu (set) 1 ....a na stranke link ktory ak ta premenna v cookies bude mat hodnotu 1 tak echo "<a href='index.php?obsah=2'>forum - novy prispevok</a>" a neviem napr zvyrazneny zltou farbou aby uzivatel vedel ze je nieco nove na fore a action pre tento odkaz unset tu premennu v cookies a ak bude hodnota databazy rovnaka ako v subore tak ja neviem odkaz do fora echo <a href='idnex.php?obsah=2'>forum - nic nove</a>"...dufam ze to niekto pochopil ... :lol: :lol: cafte
ps.:samozrejme v php
ps2. to moderator : neviem ci spravny nazov temy ak vies lepsi tak ho zmen


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
kontrola velkosti databazy - echo link ak sa zmenila

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

IMHO je jednoduchšie do cookie ukladať čas poslednej návštevy užívateľa na web a ku každému záznamu v databázi (článku, príspevku) ukladať čas. No a stačí spraviť select na tie záznamy, ktoré sú novšie ako táto posledná návšteva.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
kontrola velkosti databazy - echo link ak sa zmenila

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 11.01.2010 18:52 | kontrola velkosti databazy - echo link ak sa zmenila

lenze tam mose pisat hocikto nemusi byt registrovany...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
kontrola velkosti databazy - echo link ak sa zmenila

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

A to je nejaka vada alebo diagnoza? :D


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
kontrola velkosti databazy - echo link ak sa zmenila

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 11.01.2010 19:08 | kontrola velkosti databazy - echo link ak sa zmenila

Blackshadow píše:
A to je nejaka vada alebo diagnoza? :D


tak cas ktoreho uzivatela bude ukladat vsetkych? :shock:

to s datumom je celkom fajn idem to skusit..ak ma niekto napad alebo nieco nakodene prosim postnite


Offline

Užívateľ
Užívateľ
kontrola velkosti databazy - echo link ak sa zmenila

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

Do DB si ukladaj datum poslednej zmeny a uzivatelovi do COOKIES zapis, kedy tam bol.. A ked v DB bude novsi datum, ako ten uzivatelov, tak je jasne, ze nieco pribudlo..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
kontrola velkosti databazy - echo link ak sa zmenila

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 12.01.2010 1:58 | kontrola velkosti databazy - echo link ak sa zmenila

tak nieco som nakodil ale urcite to nebude ist ani neskusam zatial sa ucim tak skontrolujte mi do prosim niekto

popis najprv sa pripoji na databazu skontroluje spojenie ...dalej vytiahne posledny udaj z pola datum toto neviem ako napisat tak mi to prosim doplnte....odstranit pomlcky pretoze datum je ukladany vo forme napr 2009-12-30 23:50:08 a tak odstrani - a : a nahradi ich v podstate nicim to neviem ci bude fungovat potom otvori subor datum_txt na citanie kde us zadam hodnotu 0 nacita tuto hodnotu porovna s hodnotou v vytiahnutou z databazy porovna a ak je vecsia tak nastavi hodnotu datum_cookies do cookies na 1(nieco nove tam je) inak nastav 0 zatvori subor..otvori ho znova a zapise novy datum ...potom skontroluje datum_cookies a ak ma hodnotu 1 funkcia ces javascript action pre odkaz nastav po odkliknuti na 0 a href="forum" else obycajny odkaz do fora(nic nove)

Kód:
<script>
function getCookie(c_name)
{
if (document.cookie.length>0)
  {
  c_start=document.cookie.indexOf(c_name + "=");
  if (c_start!=-1)
    {
    c_start=c_start + c_name.length+1;
    c_end=document.cookie.indexOf(";",c_start);
    if (c_end==-1) c_end=document.cookie.length;
    return unescape(document.cookie.substring(c_start,c_end));
    }
  }
return "";
}

function setCookie(c_name,value,expiredays)
{
var exdate=new Date();
exdate.setDate(exdate.getDate()+expiredays);
document.cookie=c_name+ "=" +escape(value)+
((expiredays==null) ? "" : ";expires="+exdate.toGMTString());
}
</script>
<?php

$db_spojenie = mysql_connect("server", "meno", "heslo");
mysql_select_db("oskbudkovce");

vybrat posledny pridany udaj z databazy pre pole datum a priradit ho premennej $datum_db

$datum_db = str_replace("-", "", $datum_db);
$datum_txt = str_replace("-", "", $datum_txt);
$file = 'datum.txt';

$fp = fopen($file, 'r');

$datum_txt=fread($file, filesize("datum.txt"));
if $datum_db > $datum_txt
{
$value1 = '1';
setcookie("datum_cookies", $value);
}
else
{
$value0 = '0';
setcookie("datum_cookies", $value);

}
fclose($fp);

$fp = fopen($file, 'w+');

fputs($fp, $datum_db);

fclose($fp);

if $_COOKIE["datum_cookies"]="1"
{
echo "<input type='hidden' name='datum_cookies' value='0' />Fórum - <a href='odkaz_do_fora.htm' action='javascript:setCookie('clipboard',document.getElementsByName('datum_cookies')[0].value)'> nový príspevok</a>";
}
else
{
echo "Fórum - <a href='odkaz_do_fora.htm'>žiadny nový príspevok [pridať nový]</a>"
}
?>
...prosim opravte mi to a doplnte niekto ak viete (ucim sa) :) ;) :-)


// hm je to somarina pretoze pride jeden uzivatel odklikne link a textovy sa automaticky prepise a dalsiemu uzivatelovi uz vypise nic nove....sakravymyslite niekto nieco podobne mosno by to slo ces IP-cky automaticky ulozit IP adresu skontroluje ci us je v databaze ...do db pridat k nej datum a potom porovnat ci je starsi ako datum posledneho prispevku a tak nastavit hodnotu pri starsom datume navstevy na 1(je nieco nove) a pri odkliknuti linku hodnotu v db vynulovat pri danej IP...to by slo ale s IP-ckami som este nic nerobil

| Posledne upozornenie. Ak sa s tymi smajlikmi a divnyyym styyylom pisma neukludnis, dostanes BP. Ďuri


 [ Príspevkov: 7 ] 


kontrola velkosti databazy - echo link ak sa zmenila



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontrola velkosti adresarov

v Ostatné programy

5

370

20.03.2008 18:16

FERDA23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Link v PHP z databázy

v PHP, ASP

4

306

14.09.2008 18:59

chvosty

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmizli ikony zmenila sa téma windowsu

v Antivíry a antispywary

7

1552

12.07.2008 22:59

Axio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmenila sa mi graficka karta - Pomôže prosím

v ATI/AMD grafické karty

2

125

04.01.2013 15:02

Livto

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia echo

v PHP, ASP

13

541

14.09.2008 18:29

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

priestor pre Echo

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

259

13.11.2009 15:00

danielop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

echo PHP suboru - SURNE

v PHP, ASP

2

299

27.04.2009 15:17

johny694

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Komicky problem - include, echo

v PHP, ASP

9

404

25.12.2009 23:34

xyz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Firefox vs. Bon Echo

v Sieťové a internetové programy

9

898

09.06.2006 0:35

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

gnome launcher, sudo, echo, /proc...

v Operačné systémy Unix a Linux

5

393

03.05.2009 15:28

branislav.poldauf

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

I/P: 2x D-Link DSL-2741B, 1x D-Link DI524, ZyXEL ZyWALL 2 Plus, ZyXEL ZyWALL 5, TP-Link TL-SF1005D + SF1008D

v Predám

6

248

18.04.2017 18:23

castelL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mikro počuje zvuk z repro a posiela to dalej (echo, ozvena)

v Zvuk

3

200

20.09.2014 19:34

vladodedo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepojenie D-Link a TP-Link

v Siete

0

252

26.01.2012 16:43

decimus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

D Link DSL 2641R a D Link DI 524

v Ostatné

8

1143

27.10.2011 20:40

Next

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Velkosti typov

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

274

12.04.2011 17:16

street_punk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena velkosti

v Pevné disky a radiče

4

136

23.03.2015 19:15

p4tooo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF