Jur_3 - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 1 [ Vyhľadávanie našlo 16 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++, nsn, najmensi spolocny nasobok, desatinne cisla


Odpovede: 1
Zobrazenia: 76


Tak ten prevod z desatinneho cisla na cele som spravil pomocou Qstringu, kedze robim v QT v Qtcreatori. V Linuxe.


#include <QCoreApplication>
#include <QTextStream>
#include <QString>
#include <iostream>
using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{
QCoreApplication a(argc, argv);

Q...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Pretypovanie z 'Int' do 'double' C++


Odpovede: 1
Zobrazenia: 51


Tak som to poriesil cez 'precision()'. Teraz to prepise aj 10 cifier.

Kód:
nsn = 1234567890;
cout.precision(10);
vysledok = static_cast<long double>(nsn);
cout << vysledok << endl;

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Pretypovanie z 'Int' do 'double' C++


Odpovede: 1
Zobrazenia: 51


Ahojte, k tej ulohe najst najmensi spolocny nasobok aj s desatinnymi cislami to uz takmer mam, akurat, ked chcem potom na zaver previest INT na DOUBLE, tak to nejde nad 6 cifier. pokial dam 123456 tak aj ulozi do doublu 123456.
Ked dam 1234567 tak mi vypise: 1.23457e+06
nsn je long int a vysledok je...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++, nsn, najmensi spolocny nasobok, desatinne cisla


Odpovede: 1
Zobrazenia: 76


Ahojte, skusam spravit program na najdenie najmensieho spolocneho nasobku, kde mozu byt zadane aj desatinne cisla. S celymi cislami to mam.
Mam nejake napady, ako napr, premenit to desatinne cislo na cele a potom zase vysledok upravit naspat na desatinne. Alebo nejak upravit podmienku.
Ale to pada ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Spustitelny subor, C++, Eclipse, Debian


Odpovede: 4
Zobrazenia: 145


to void
Citácia:
Na okienka pod linuxom potrebuje pouzit kniznice QT alebo GTK


Ahoj, skusil som QT to je vyborne, mne to celkom pasuje. To GTK mi od zaciatku nejak nesedelo ten kod... Mam v Debiane aj QTCreator a to je nadhera :) Asi nie je nahoda, ze si najprv napisal QT az potom GTK. :)

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: priklad v C++, delitele, prvocisla :)


Odpovede: 1
Zobrazenia: 107


Ahojte, takze nikto nepise, tak som na to pozrel este sam a myslim, ze som sa posunul blizsie.
Splnil som toto zadanie: keď potom nejaké číslo vyhlásite za prvočíslo, namiesto “škrtania” jeho násobkov im zvýšte počítadlo prvočíselných deliteľov o 1.
Teda este mi chyba splnit: keď potom nejaké číslo...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: priklad v C++, delitele, prvocisla :)


Odpovede: 1
Zobrazenia: 107


Ahojte, prosim o pomoc s tymto prikladom. Spravil som ho po svojom, ale chcel by som ho spravit podla zadania, co sa mi akosi nedari. Zvlast pre tuto vetu:
Použite podobný algoritmus ako Eratostenovo sito, iba namiesto poľa logických hodnôt použite pole hodnôt typu int, A obvzlast pre slovo: iba
M...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: priklad v C++


Odpovede: 4
Zobrazenia: 99


uz to funguje parada :) Dakujem akurat este nechapem preco mi nejde ta podmienka vo while? while ((a != 6) || (a != 1)) funguje len ked dam jedno alebo druhe.


#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{

int pocet = 1;
char znak;
int a;

cin >> a;

while ((a != 6) || (a != 1))
{
...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: priklad v C++


Odpovede: 4
Zobrazenia: 99


no kamo,tak ked, tam dam 10 premennych tak sa ma opytas co spravi moj program, ked bude na vstupe 20 cisel, ci? neviem ako to mam robit, vedel by som keby sa trebars zadavali po jednom tie cisla, ale naraz??

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: priklad v C++


Odpovede: 4
Zobrazenia: 99


Ahojte mam taky prikladik, ktory pracuje, ale nie som si isty ci som to napisal spravne. A prosim vas ja som zaciatocnik :)

Tu je zadanie:

Dvaja hráči A a B hádžu kockou, pričom keď padne číslo 1, vyhráva A, keď padne číslo 6, vyhráva B a keď padne iné číslo, hod opakujú, až kým nepadne 1 alebo 6....

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Spustitelny subor, C++, Eclipse, Debian


Odpovede: 4
Zobrazenia: 145


void, chcem sa ta spytat ci je tento kod dobry pre c++. Dik

Tak som nieco poriesil s tymi GTK tak to tu pisem. Ak mate teda Debian, Eclipse, C++.
Najprv si cez terminal nainstalujte ako root: apt-get install libgtk-3-dev gdb eclipse-cdt build-essential cmake git pkg-config. ja som si nainstaloval ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Spustitelny subor, C++, Eclipse, Debian


Odpovede: 4
Zobrazenia: 145


Ahoj, dakujem za odpoved. uz riesim veci :) ucim sa nielen s eclipsom, ale aj v Debiane som zaciatocnik.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Spustitelny subor, C++, Eclipse, Debian


Odpovede: 4
Zobrazenia: 145


Ahojte, chvilu som to hladal a chcem sa spytat ci neviete ako mam vytvorit spustitelny subor, ktory bude spustitelny aj na inom PC. A tiez ako spravim program s oknom a nielen vypis konzoly? Dakujem

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Porovnanie poli v C++


Odpovede: 4
Zobrazenia: 180


Kedysi davno som sem chodil, ale to bolo hadam aj 10 a viac rokov... teraz nedavno so cital v ceskom IT casopise, nieco take akoze fora su mrtve... ja som chodil na fora rad, aj sa tu poradilo a je mi celkom luto ak sem uz nechodi vela ludi... asi za to naozaj moze aj ten facebook :) mnoho ludi uz j...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Porovnanie poli v C++


Odpovede: 4
Zobrazenia: 180


Ahoj, dakujem za radu, ked som to sem vlozil, tak som si uvedomil, ze to nie je asi moc tazke :-) teraz riesim taku ulohu, ktora je myslim tazka aspon pre mna a preto mi uz asi vsetko pripada tazke... Ale ten prispevok som tu aj tak nechal, pretoze niekde som cital nieco take akoze fora su mrtve, na...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Porovnanie poli v C++


Odpovede: 4
Zobrazenia: 180


Ahojte, ucim sa C++ a neviem ako alebo ci sa daju porovnavat polia napr takym sposobom, ze ked mam pole[10] a pole1[10], tak ci mozem porovnat napr pole[3] so vsetkymi poliami pole1[ ] a najst zhodu. Proste nechcem porovnavat len polia v cykle tak, ze porovnavam len pole[3] s pole1[3] alebo pole[6] ...
Stránka: 1 z 1 [ Vyhľadávanie našlo 16 výsledkov ]




© 2005 - 2021 PCforum, edited by JanoF