[ Príspevok: 1 ] 
AutorSpráva

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Prihlásený: 11.12.09
Témy: 61 | 61
NapísalOffline : 08.07.2008 17:01 | Jumper

Zdravím ľudia. Mám dva disky, jeden s kapacitou 8GB, druhý s kapacitou 5GB. Z toho s 8GB mi ide nejaký káblik zo zvukovej karty. Ten káblik je ten jumper? Disky majú spojenie PATA a mám na to taký kábel, ktorý má tri výstupy. Jeden do matičnej, druhý do master disku a tretí do slave disku. Ten jumper, to je ten kábel, ktorý ide zo zvukovej, alebo je to niečo úplne iné? a čo sa stane, ak zle zapojiim jumper, a treba ho vôbec zapojiť? Neurčia si disky samé, kto je master a kto je slave? A čo ak ostane jumper iba v 8GB disku a v 5GB disku nebude?

/Na istej stránke som našiel takéto informácie:
Pri diskoch P-ATA je potrebné nastaviť, či je disk Master (hlavný) alebo Slave (podriadený). Ak chcete disk používať ako systémový, nastavte ho na Master. Ak už máte systémový disk a chcete mať ešte jeden na tom istom kábli, nastavte ho ako Slave. V drvivej väčšine prípadov je nastavenie disku na Cable Select priamo od výrobcu. Tak si disk určí automaticky, či je hlavný alebo podriadený. Je však lepšie túto vlastnosť určiť disku napevno. Priorita disku sa nastavuje skratovaním pinov takzvaným jumperom na strane konektorov.

Je na tom niečo pravdy?

/by cthulhu: nauc sa pouzivat tlacidlo Jumper pre upravu svojich predchadzajucich prispevkov

[ Príspevok: 1 ] 

Jumper

Podobné témy

Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jumper

v Ostatné

2

537

19.02.2009 11:10

rezystor

Jumper u HDD

v Pevné disky a radiče

2

998

30.10.2008 14:24

crawn

USB Jumper na doske

v AMD platformy

2

476

03.04.2014 17:59

Krakish

P: box vrece Jumper 150 cm / 70 kg

v Bazár

0

298

15.08.2015 10:32

notfake

Kde sa dá kúpiť "Jumper" na HDD?

v Pevné disky a radiče

2

762

16.11.2009 9:15

shiro

© 2005 - 2026 PCforum, edited by JanoF