[ Príspevkov: 2 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.01.08
Prihlásený: 02.10.09
Príspevky: 14
Témy: 5 | 5
Bydlisko: Kremnica
NapísalOffline : 09.08.2009 10:52 | is_file / @

Ahojte,
mám jeden script v ktorom je použité "include('file.php');". Súbor file.php ale nebude vždy pre daný skript dostupný... bude to záležať na viacerých okolnostiach. Keď však PHP nenájde file.php vypíše error report. Aký je lepší spôsob vyhnúť sa vypísaniu chybovej hlášky vzhľadom na rýchlosť spracovania skriptu?

1.
Kód:
<? @include('file.php'); ?>

alebo
2.
Kód:
<? if (is_file('file.php')) {include('file.php');} ?>


Offline

Čestný člen
Čestný člen
is_file / @

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4062
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 09.08.2009 10:58 | is_file / @

is_file() sa nehodi, pouzivaj file_exists() na kontrolu, ci subor existuje. @ tiez spomaluje skript a nemal by si ho pouzivat vobec.


 [ Príspevkov: 2 ] 


is_file / @



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia is_file(); má haluze

v PHP, ASP

6

635

29.10.2006 7:40

Codik



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF