Cawte mam i5 4440 v doske od gigabyte H87M-D3H. Ani procesor a sa mi zda ze ani doska nepodporuju pretaktovanie. Potreboval by som vediet ci ma vyznam z pohladu do buducnosti vymena dosky a aj procesora za take ktore podporuju taktovanie a casom ich pretaktovat alebo mi bude plne postacujuci vykon aktualnej i5 4440. Pc vyuzivam na hranie hier , stahovanie filmov a internet. Bolo by rozumnejsie usetrene peniaze za upgrade procaku a dosky investovat do kvalitnejsieho zdroja,grafiky a vecsej ramky? Alebo kupit nejaky lacnejsi procesor ktory sa da taktovat? Videl som aj porovnania napr. Pentia G3258 s i7 v hrach s pouzitim rovnakej grafiky a nemalo to ziadny vplyv na FPS. Tak teraz neviem ci som nahodou nemrhal peniazmi ked som si kupoval tuto i5 4440. Dakujem za rady a postrehy.
_________________ MB:Asus ROG Strix B550-F Gaming CPU:AMD Ryzen 7 5700X FANCPU:NOCTUA NH-U12A RAM:G.SKILL 32 GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 Ripjaws V GPU:ASUS TUF Gaming RX 7800 XT 16GB PSU:Be quiet! Pure power 12M 750W Case:Be quiet! Pure base 500 FX SSD:Samsung SSD NVMe 990 PRO 2TB HDD:WD Red Plus 4 TB LCD:ASUS TUF Gaming VG249QL3A |