Tak chcem sa vás spýtať na to ako je možné pretaktovať tento procesor ako je mi jasné že každý kus je iný a závisí aj od ostatných vecí ram zdroj doska tak doska je asus p5qd TURBO ram 2x1gb apacer 667mhz a zdroj fortron blue storm II 500w na defaultnej frekvencii ide na 3,16ghz ja som ho dal bez zmeny napätia 3.8ghz jednoducho som len zvýšil fsb z 333 na 400 testoval som to pod occt aj v hrách vôbec to nepadá teploty mám max 45 počas hrania alebo zátažového testu vo win 25 (neviem to presne lebo som momentálne v škole potom to upravím

) chladič je cooler master hyper 212+ otáčky sú nastavené v biose na turbo teda podľa toho aj ten ventilátor hučí ako je procesor zaťažený. Ďalej som ho skúšal taktovať a dal som fsb na 415 a takisto to šlo ale ako náhle som dal 421 aby procesor šlapal na 4ghz tak mi to reštartlo proste už to nezniesol na základnom napätí a napätie čo som pozeral je 1.28v defaultne (ako keď mi prídu pamäte tak ho nataktujem na 4ghz a zvýšim napätie a ostatné veci nastavím ako majú byť ale chcem vedieť či 3942,5 - 415fsb je akurát alebo málo na základnom napätí čo zniesol momentálne mi ide na 3.8ghz ale ako vravím ide aj na 415 fsb teda 3942,5 možno ide aj na 420 ja som to od 400 zvyšoval po 5