instalacia windows xp-chybny disk?zdravim!je tu niekto kto mi vie poradit?poskladal som jeden starsi pocitac a je tam 40GB hdd.vsetko som spustil hdd mi nacitalo v biose aj vsade.spustil som instalaciu windowsu s cd.vsetko nabehlo jak malo rozdelil som disk na 2 particie.C a D.vybral som na instalaciu particiu C celu mi ju sformatovalo bez problemou aj skopirovalo instalacne subori ale porestartovani pocitaca mi vyhodilo ze my chyba alebo je poskodeny subor hal.dll skusal som to vselijako spravit aj podla navodou na roznych forach a nic.potom som skusil instalovat na particiu D: a tam tiez vsetko prebehlo hladko az na to ze po restarte mi vypisalo: System windows nelze spustit z duvodu potizi z hardwarovou konfiguraci pocitacoveho disku.Ze zadaneho spousteciho disku nelze cist.Skontrolujte spousteci cest a hrdware disku.Viete niekto co stym je?Prosim poradte.diky 1. zozen si poriadnu (original) instalacku xp. potom odstran pariticie, vytvor nanovo a nainstaluj. toto vyzera na chybu instalacky (ak bola nejak upravovana, tak je to jasne) hal.dll je systemovy subor a asi ho neskopirovalo. no skusal som uz 4 instalacky.a na jednej partici my vypisuje to hal a na druhej to druhe.tak myslis ze to bude instlackou? skoč do biosu a pozri či ti ukazuje celú veľkosť disku, potom pozri v power managmente ACPI či máš zapnuté a mohol by si napísať typ dosky a HDD V Power managemente mam zapnute APM/ACPI. Ukazuje mi celu velkost disku. Typ disku Seagate model ST340810A.doska je asi klasika ATX.starsia s procesorom amd duron tak zmaz obe particie, a nechaj len jednu bud na cely disk,alebo len malu. potom vytvoris vo wine druhu. skus to tak. no robi to aj tak.ale teraz som si vsimol ze vzdy pri spusteni mi hodi taku tabulku a v nej je napisane ze seagate dynamic drive overlay a pod tym boot from fdd.moze to robit aj preto? to je presne ono ! zato som sa pýtal či ti ho ukazuje celý , pozri ten disk ako máš nastavené jumpre a ako mam spravit tu disketu bootovaciu? ak ten disk je nastavený s CLJ to znamená že tam je starý bios ktorý nerozozná celú kapacitu disku, ináč ten disk som na stránke SEAGATE nenašiel, skús ešte pozrieť na disku kolko GB tam je napísané, potom tú inštaláciu vyskúšaj tak, že keď zapneš komp nechaj nech ti vypíše seagate dynamic drive overlay ale pozri či tam nie je položka boot from CD, už si to presne nepamätám ale bolo to tuším C alebo SPACE a tak nabootuj inštalačku WINDOWS jumper je na master no .da sa to len z diskety.ma 40GB.myslis ze je problenm s tym ddo? podľa mňa ano, pozri http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?l ... 04090aRCRD, stiahni si ten Seatools fo DOS a resetni ten disk možno, že by pomohla aj inštalačka z win98 a fdisk a to ako s tou instalackou 98ky.mam originalku. 1. boot počítača z disku win98 2. Spustit pocitac s podporou CD-ROM 3. A:\fdisk 4. Váš počítač.....chcete povoliť podporu velkých diskov? (A/N) ...........? Enter ...
instalacia windows xp-chybny disk? |