Dobry den, poprosil by som o radu. Rodicom som po x rokoch isiel preinstalovat PC. Povodny Win10 tam uz bol hodne dlho, vsetko pomale a tak... Windows som stiahol cez oficialny tool a vytvoril bootovaci usb kluc. Spustil som instalaciu cez windows a vzdy to padlo bez chyby s tym ze sa comp restartoval. Nabootoval som teda z usb kluca, vymazal systemovy disk a zacal som instalovat. Pri 2 az 10 percentach mi to zakazdym skoncilo samovolnym vypnutim PC. Vyupdatoval som BIOS (doska gigabyte GA-H61M-D2H-USB3). Vybral som disk z PC a naformatoval disk a znova spustil instalaciu a stale to skonci samovolnym vypnutim PC. Nejakym zazrakom sa mi podarilo na asi 12 az 15 pokus nainstalovat WIN ale vzdy mi zas vypne pri regionalnych nastaveniach. Z notobooku som vybral disk, dal ho do PC a PC nabootoval do WIN ale za par sekund az minut to tak isto vzdy vypne.
PC som vyfukal vzduchom je ciste. Vyhodil som tak isto RAM-ky, som ich prestriedal, vymenil som dokonca aj baterku na doske, sata kable som vymenil, odpojil som dalsi disk co tam bol, tak isto napalovacku, nic tam nie je okrem klavesnice, mysi a monitoru zapojene. Ani ethernetovy kabel tam neni zapojeny. Dal som tam aj novy disk (aj SSD aj rotacny), vzdy to skonci v nejakom kroku vypnutim PC. Prehrievanie to asi nebude, ventilator na procaku aj v skrini aj v zdroji ide. By som aj spustil nejaku diagnostiku ale neviem ako. V com moze byt problem ze sa PC stale vypina?
Pred instalaciou nebol ziadny problem s tym zeby sa PC vypinalo alebo restartovalo.
Velmi peknne dakujem za rady.
|