[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
.htaccess register_globals problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 18.12.2007 17:44 | .htaccess register_globals problem

Zdravim, davam na web eshop oscommerce ale hadze mi chybu:
Kód:
Server Requirement Error: register_globals is disabled in your PHP configuration. This can be enabled in your php.ini configuration file or in the .htaccess file in your catalog directory.

pristup k php.ini nemam (teda to je asi na strane serveru) a poskytovatelovi sa necem ozyvat, chcem to skor.
Ako nastavim .htaccess?? teraz je v htaccess toto:

Kód:
# $Id: .htaccess,v 1.3 2003/06/12 10:53:20 hpdl Exp $
#
# This is used with Apache WebServers
#
# For this to work, you must include the parameter 'Options' to
# the AllowOverride configuration
#
# Example:
#
# <Directory "/usr/local/apache/htdocs">
#   AllowOverride Options
# </Directory>
#
# 'All' with also work. (This configuration is in the
# apache/conf/httpd.conf file)

# The following makes adjustments to the SSL protocol for Internet
# Explorer browsers

<IfModule mod_setenvif.c>
  <IfDefine SSL>
    SetEnvIf User-Agent ".*MSIE.*" \
             nokeepalive ssl-unclean-shutdown \
             downgrade-1.0 force-response-1.0
  </IfDefine>
</IfModule>

# If Search Engine Friendly URLs do not work, try enabling the
# following Apache configuration parameter
#
# AcceptPathInfo On

# Fix certain PHP values
# (commented out by default to prevent errors occuring on certain
# servers)
#
#<IfModule mod_php4.c>
#  php_value session.use_trans_sid 0
#  php_value register_globals 1
#</IfModule>


ako to upravit?? nikdy som este s .htaccess nerobil...

diki


Offline

Užívateľ
Užívateľ
.htaccess register_globals problem

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 19.12.2007 9:14 | .htaccess register_globals problem

a mozem sa opytat naco chces mat zapnutu registr_globals? ved nielen ze je to zbytocne ale aj neprakticke a castokrat su s tym iba problemy. je totiz dobre rozlisovat medzi post a get metodov pretoze inak by som ti veci normalne co sa posielaju post metodov mohol poslat cez url. radsej by som to nechal vypnute.


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 19.12.2007 12:37 | .htaccess register_globals problem

Ok, priklonim sa k vl4kn0-ovi. Register globals by mali byt vypnute hlavne z bezpecnostnych dovodov.

Ale ak stojis za zapnut register globals cez htaccess tak dopis toto na zaciatok htaccess a v nejakom php skripte si to potom skontroluj, ci su naozaj zapnute:

Kód:
php_flag register_globals on


Kontrola v nejakom php skripte:

Kód:
<?php
    if (function_exists('ini_get'))
      {
      if (ini_get('register_globals') == 0) print "Off";
      else print "On";
      }
    else print "Funkcia 'ini_get' nepodporovana...";
?>


ak by si ich chcel vypnut tak namiesto on napis off.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 19.12.2007 12:51 | .htaccess register_globals problem

vl4kn0 píše:
a mozem sa opytat naco chces mat zapnutu registr_globals? ved nielen ze je to zbytocne ale aj neprakticke a castokrat su s tym iba problemy. je totiz dobre rozlisovat medzi post a get metodov pretoze inak by som ti veci normalne co sa posielaju post metodov mohol poslat cez url. radsej by som to nechal vypnute.
to by nebol ten najväčší bug, pretože post parametre sa dajú falšovať tak či tak.. a nemusíš ma globals zapnuté. Horšie je že by som vedel meniť premenné, s ktorími pracuješ v kode (a neposielajú sa). Napríklad cez get ti podstrčím logged=true a som prihlásený (ak máš premennú logged, stačilo by poskúšať, časom by som našiel tú pravú)..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
.htaccess register_globals problem

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 19.12.2007 13:12 | .htaccess register_globals problem

a co tak sa pozriet do cookies?


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 19.12.2007 13:15 | .htaccess register_globals problem

najdes tam session id, ktore je ti nanic.. ty musis uhadnut nazov premennej čo má v kode ktora nastavuje session


Offline

Užívateľ
Užívateľ
.htaccess register_globals problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 19.12.2007 13:22 | .htaccess register_globals problem

no, kde to potrebujem? Lebo mam redakcny system pre eshop - oscommerce..
vypisuje to toto:
http://www.hrastnik.sk/eshop/
si to pozrite tam....
Kód:
php_flag register_globals on

som pridal na zaciatok htaccess


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 19.12.2007 14:00 | .htaccess register_globals problem

Si si isty, ze mas povolene pouzivat .htaccess? Musi to byt definovane v konfiguracii od Tvojho webhostingu, ze mas plnu podporu htaccess. Ak nemas potom ti to fungovat nebude. Jedina moznost je skusit kontaktovat admina a komunikovat s nim.
Ina moznost je skusit hacknut redakcny system (ak to nie je Tvoja aplikacia) a prerobit ho aby fungoval aj pre vypnute globalne premenne (co ale mozno nie je najrozumnejsia cesta, kedze s kazdym redakcnym systemom prichadzaju nove updaty, bezpecnostne zaplaty atd. -> musel by si mat presnu dokumentaciu, kde si co menil, no mozno nocna mora). Ak je Tvoja aplikacia, prepis kod radsej hned teraz na zaciatku, inak mozes sa dostat do problemov potom neskor. Pripadne skusit najst iny redakcny system, ktory pracuje pri vypnutych globaloch.
Ja sa moc do konfiguracie nevyznam, len tak vseobecne konstatujem :).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
.htaccess register_globals problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 19.12.2007 14:14 | .htaccess register_globals problem

vidim to na iny redakcny system :D


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 9 ] 


.htaccess register_globals problem



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vypnúť htaccess pomocou htaccess

v Ostatné

2

482

25.11.2011 17:44

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess problem

v Internetový marketing, SEO, reklama

2

631

29.06.2009 12:16

dulius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

htaccess problem

v Ostatné

2

370

09.09.2008 15:47

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

htaccess, mod_rewrite problem?

v Internetový marketing, SEO, reklama

0

712

09.11.2008 12:58

mavin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s htaccess

v Ostatné

0

154

13.01.2012 10:36

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s .htaccess

v Ostatné

3

460

28.03.2008 23:05

Matho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

htaccess presmerovanie problem

v PHP, ASP

3

295

19.10.2008 15:42

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess problem zmena adresy

v Internetový marketing, SEO, reklama

9

769

17.03.2011 20:41

miso546

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

htaccess - konkretny priklad - problem

v Ostatné

6

334

21.04.2010 19:57

baumax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess a $_GET problem

v Ostatné

1

233

31.03.2010 13:15

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s rewriterule v .htaccess

v Webhosting a servery

2

142

24.01.2015 18:33

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so sub-subdomenou htaccess

v Internetový marketing, SEO, reklama

0

648

26.07.2009 22:12

folks

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mam problem total commander + .htaccess

v Ostatné programy

2

385

04.09.2007 15:03

oaki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

uprava .htaccess - pomoze to vyriesit moj problem?

v Ostatné

2

201

10.04.2012 19:56

OndrejKo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s .htaccess (blokuje aj to, čo nemá)

v Ostatné

0

84

05.03.2015 15:03

tyrenus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess

v Ostatné

3

398

13.04.2011 18:21

DeiForm



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF