Porovnávam Apple s Acer Timeline
http://www.alza.sk/acer-aspire-3820tg-4 ... 165742.htm (i5 5650) výdrž na batérii cez 6 hodín minimálne zahrievanie na 13" keďže má 2 okruhy chladenia ktoré sú tiché a ak nieje aktívna 5650 tak druhý okruh sa nezapína... samozrejme Apple má výhodu svojho vlastného OS ktorý sa tiež výrazne pričiňuje o vyššiu výdrž... hold Windows je windows no aj tak 6 hodín je úplne v pohode na taký výkon...
Moju Toshibu používam kľudne aj položenú na perine pritom konvertujem video a surfujem na nete teploty sa pritom samozrejme zvýšia no maximálne čo som nameral bolo 65 stupňov pri takej činnosti perina + konvertovanie... pri hraní GTA IV (áno extrém viem) to bude samozrejme teplota vyššia.. na kolenách ho používam bežne a dosť často a problémy žiadne... samozrejme sú notebooky ktoré striktne vyžadujú uvoľnený preistor spodku kvôli chladeniu.. no výkonné komponenty treba predsa nejako chladiť... Apple to podcenilo a viz viac ako 100 stupňové teploty i7... čo sa týka výdrže... no je to notebook za 500 eur... čo mám k tomu viac napísať? Čo sa týka touchpadu... ja už kvôli zvyku na myš myš aj pužívam no na Toshibackom touchpade sa pracuje výborne hoc nieje multitouch... viem Apple ma skvelý touchpad no myslím že to nieje prioritná vec, kvôli ktorej stojí Macbook toľko, koľko stojí... keď si to človek kúpi hlavne nech je spokojný no ja by som proste toľko peňazí za niečo také nedal, keď môžem mať podobne kvalitné s vyšším výkonom za o 1/3 nižšiu cenu

Preto ani Apple odporúčať nebudem nikomu proste sú notebooky, možno nedosahujú takých 95% kvality konštrukcie čo má Apple ale iba 90% no použiteľnosť nanajvýš lepšia ako u Apple... preto nevidím dôvod na kúpu a odporúčanie Apple produktov a tak je to všade...
Opäť možno to vyzneiva že som antiAppleista... no nieje to tak... Apple produkty obdivujem no zároveň kritizujem politiku okolo toho... ako kupec očakávam čo najväčšiu použiteľnosť a čo najviac za danú cenu no od apple za naše slovenské ceny toto čakať nemôžem.. a keďže existuje hojná konkurencia a niesom zaslepený iba pre jednú značku poobzerám sa po nej...