Ahojte, toto fórum sledujem už roky pasívne a vždy som tu našiel pekné zostavy a už aj 3 zostavy poskladal, no teraz mám otázku nad ktorou uvažujem dlhšie.
Kúpiť si v momentálnej dobe a cenách na hranie
nový pc (keďže na mojom už nové hry nerozbehám)
alebo kúpiť
konzolu za 1/3 ceny?. /mal som aj ps5 aj xbox series x čiže viem porovnať/.
Zostavu by som bral tak medzi 1500-1700€, niečo
takéto ako ste odporúčali užívateľovi Dr3n0.
S tým, že v grafike sa rozhodujem medzi GeForce RTX 4070 Ti SUPER a RX 7800XT. Moja otázka: Stojí za to priplatiť si 300€ za grafiku?
Budem hrať na
TV podporuje 4K a 120fps má VRR, čiže nevyužijem srandy pandy lebo nie sú TV podporované.
Oplatí sa radšej kúpiť monitor? Alebo mi stačí lacnejšia grafika a uspokojím sa z 2K alebo ak potiahne tak 4K pri nízkých FPS na TV?
Skrinku mám ešte
staručkú, šlo by ju využiť? Mne vyhovuje len nemám prehľad nakoľko sú nové skrinky lepšie alebo horšie.
Aspoň by som niečo ušetril mám v nej vetráky Noctua NF-S12A PWM a nemal som problém s hlukom ani chladením. Je to už staré to viem, preto chcem počuť váš názor.
Dosku kľudne aj
túto alebo hocijakú B650 mi odporučte. A zdroj, ktorý tam bol nie je skladom, tak aj ten nejaký iný prosím.
A teda
hlavná otázka: kupovať
zostavu za 1700€ /budem hrať na TV/
alebo radšej
xbox sx, ps5
za 400€ sa dá zohnať so zárukou nové. Cena je 3 násobná preto sa pýtam, či si zahrám na PC lepšie, alebo sú to vyhodené peniaze a stačí konzola. O výhodách PC, že ho viem využiť aj na iné veci ako hry sa baviť nemusíme, berme to čisto z hľadiska hrania hier.
Veľmi pekne ďakujem za každú jednu radu a váš čas.