Po troch rokoch bude na nove tituly pri ultra nastaveniach pravdepodobne 3070ti malo, hlavne pre QHD rozlisenie, FullHD by mozno este slo. Rataj teda, ze budes mozno musiet zhodit niektore detaily, hlavne pri tituloch, ktore su dizajnovane na 60-100fps.
Ja by som teda polovicu penazi z rozpoctu dal do grafiky. S RTX 3080 ~1000e by ta istota po 3 rokoch bola pri FullHD pre vsetky tituly co vyjdu v 2025.
Ked sa pozries na grafy
https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i5-12600/15.html ,tak uvidis, ze vsetky procesory za posledne roky su schopne 100+ fps. To znamena, ze 284e za 12600KF pre cisto herne ucely mi pride aj vela, ked to iste by zvladol procesor za 180/200e(12400/F), u ktoreho nemusis platit za par slabych jadier ARM architektury a moznosti mat odomknuty nasobic pre taktovanie.
Vidim to na dve varianty, bud nechas 12600KF(a snad slabe jadra budu k nejakemu uzitku v buducich hrach) a 3070ti s tym, ze grafiku asi budes menit po 3 rokoch, alebo vezmes 3080ku s lacnejsim procesorom a mohlo by to fungovat 5 rokov a potom to cele obmenit. V pripade 3080ky/alebo buduceho upgradu, by som nechal 750W zdroj.
Vo vseobecnosti poziadavky na zdroj/chladenie/hlucnost PC su zavisle od toho, ci sa ti bude chciet hrat so znizovanim napatia pre CPU/GPU, vdaka ktoremu vies vyrazne usetrit. Ak nie, tak si tiche,vykonne PC vytiahne dalsie love z penazenky