nicobb píše:
Jeffo ty vidíš všetko buď čierne alebo biele. Uvedom sa...v živote je oveľa viac farieb ako len čierna a biela.

Ja pod bláznivou arkádou vidím napríklad taký split second alebo hot pursuit. Aj to by si si nebodaj zahral na tom tvojom volante ? Hmm...
Grid je síce arkáda, ale do bláznivých by som ju nezaradil. A shift síce nie je simulátor, ale do arkád by som ho tiež nezaradil. Alebo ty nevidíš rozdiel medzi shift a split second ? Obidve ú podľa teba arkády takmer na nerozoznanie však ? Ach jaj

Ja nevravím že shift je typický simulátor, ale keby mal volant, tak si vie zahrať aj shift krásne. Na klávesnici sa to už tak dobre nehrá.
Na volante som si zahral aj CARMAGEDON+ kadejaké pluginy z roku 1998

zahrám na volante hocičo
Ok tak pre teba, silná arkáda, slabá arkáda, bláznivá arkáda, nudná arkáda, príšerná arkáda, neovládateľná arkáda, ťažká arkáda, ľahká arkáda atď atď... Nevidím všetko biele a čierne, ale neporovnávam neporovnateľné, ešte raz sa zopakujem, väčšina ľudí vidí rozdelenie závodných hier čisto len v ovládaní a to je chyba, zoberme si napr. simulátory GTR (SIMBIN) a rFactor (ISI) a hop, rozdiel tam už je a to dosť badateľný, v prvom rade v ovládaní a teraz to mám brať ako šílenosť a nebe? Každému sadne niečo iné (mne z tých dvoch menovaných sedí lepšie rFactor). Čo sa týka arkád, arkádu vždy budem nazývať arkádou, pretože ti nenasimuluje v podstate nič, NFS Shit nieje výnimkou a už len preto, že má ´krajšie, lepšie´ ovládanie sa nepatrí u shitu spomínať názov SIMULÁTOR, veď predsa vývojári shiftu jasne naznačili, že z NFS Shift-u ani neplánujú zrobiť simulátor a nikdy to ani v pláne nemali, tak neviem o čom sa o tu bavíme
Shift vs. split second, jasné, rozdiel tam je, ale ak chceš porovnávať arkády ok, v pohode, no nezabúdaj, že vždy ostávaš len u arkád... veľa ľudí v podstate ani netuší, aké možnosti závodný simulátor ponúka od vývojárských firiem ISI a SIMBIN. To, že v shifte si nastavíš prevody, obtianosť, pomocníkov, zlepší sa ovládanie vozidla, sú tam pomerne inteligentní AI atď atď... tak to je už z polky simulátor? Vôbec nie, nevidíš do simulátorov tak to pochopiteľne porovnať ani nedokážeš

(piece)
Odporúčam tiež DIRT 3 ALE POZOR! Na klávesnici je to v podstate utrpenie, možno si zvykneš, možno nie, ale celú hru preisť na klávesnici, no hmmmm, podarená arkáda..